Nepotul regelui Spaniei s-a împușcat în picior în timp ce se antrena pentru tir

124

Cel mai mare dintre nepoţii regelui Juan Carlos „a tras cu o puşcă de calibru mic, rănindu-se la piciorul drept”, în prezenţa tatălui său, Jaime de Marichalar, luni, a explicat Casa Regală într-un comunicat.

Accidentul s-a produs în timp ce copilul „se antrena pentru tir” cu o puşcă de calibrul 36 în curtea proprietăţii familiei din Soria, la nord de Madrid, a adăugat Casa Regală. Băiatul rănit a primit îngrijiri la Soria, înainte de a fi transportat la un spital din Madrid, unde a primit vizita reginei Sofia în cursul dimineţii de marţi. Starea sa nu generează îngrijorări, potrivit presei spaniole.


Al cincilea în ordinea succesiunii la tron, după mama sa, Elena, Felipe Juan Froilan Marichalar Borbon petrecea câteva zile în compania tatălui său şi a surorii sale Victoria Federica, în vârstă de 11 ani, în casa familială în timpul vacanţei de Paşti.

După ce a studiat timp de un an în Marea Britanie, în 2010-2011, pentru a-şi perfecţiona engleza, nepotul regelui s-a întors în Spania, unde locuieşte în prezent cu mama sa, la Madrid.

Trecutul familiei regale a Spaniei a fost marcat de un accident tragic, produs la 29 martie 1956 la Estoril, în Portugalia, în Săptămâna Sfântă.

Juan Carlos, care în perioada respectivă era elev ofiţer şi avea 18 ani, şi fratele său Alfonso se jucau cu un revolver în casa familiei când un tir accidental l-a ucis pe acesta din urmă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.