Tânăra prezentatoare a emisiunii ”Te cunosc de undeva” va petrece Paștele alături de familie la Tg. Mureș, dar va ajunge și la Mediaș și Sibiu în această perioadă.

“Voi petrece alături de familia mea din Ardeal. Voi face un mic tur începând cu Târgu Mureş, oraşul în care mi-am petrecut copilăria şi adolescenţa, voi ajunge în Luduş, la bunicii mei, apoi în Mediaş şi Sibiu, oraşul meu natal. Nu cred că voi găti. Fiind în vizită pe toată perioada sărbătorilor, va trebui să savurez bucatele făcute de alţii. Voi încerca, pe cât posibil, să nu mă îngraş, altfel nu mă veţi mai «recunoaşte de undeva» (râde). N-am ţinut post, recunosc, dar voi merge la biserică să iau lumină… la Catedrala Mare din Târgu Mureş”, a povestit, pentru “Ring”, Alina Puşcaş.

Actriţa şi-a amintit şi care sunt tradiţiile în Ardeal de Paşti.

“Ştiu despre tradiţia stropitului, care în sudul ţării nu se practică. În prima şi în a doua zi de Paşte, băieţii se adună în grupuri şi vizitează fetele cu intenţia de a le stropi cu parfum. Iniţial, tradiţia presupunea ca fetele să fie «stropite» cu o găleată de apă proaspătă de fântână, dar, cum timpurile s-au mai schimbat şi s-au adaptat condiţiilor sociale, apa a fost înlocuită de parfum. Fetele invită băieţii în casă, cinstindu-i cu palincă, vin roşu, cozonac şi miel”, a mai povestit Alina. sursa Can Can

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu