Miliardarul rus Usmanov a devenit cel mai bogat om din Rusia. Ce avere are magnatul

146

Usmanov, proprietarul grupului Metalloinvest, şi un acţionar important al clubului britanic de fotbal Arsenal, l-a depăşit pe Vladimir Lisin, care a deţinut prima poziţie în 2010 şi 2011. Averea lui Lisin, aflat acum pe locul doi, a scăzut de la 24 de miliarde de dolari anul trecut la 15,9 miliarde de dolari, potrivit RIA Novosti.

Alexei Mordaşov, principalul acţionar şi drector general al Severstal, se află pe trei în lista Forbes, cu 15,3 miliarde de dolari.

Mikhail Prokhorov, fost candidat în alegerile prezidenţialer din martie şi proprietarul grupului Onexim, a coborât de pe locul trei pe şapte, după ce averea lui s-a contractat de la 18 miliarde de dolari la 12,4 miliarde de dolari.

Pe patru se află Vladimir Potanin, care deţine compania de investiţii Interros, cu o avere de 14,5 miliarde de dolari, urmat de Vagit Alekperov, acţionar important şi director general la LUKoil, cu 13,5 miliarde de dolari şi Mikhail Fridman, proprietarul Alfa Group, cu 13,4 miliarde de dolari.

Ultimele trei locuri din top zece sunt ocupate de Viktor Vekselberg, cu 12,4 miliarde de dolari, Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, cu 12,1 miliarde de dolari, şi Leonid Mikhelson, acţionar important la compania de gaze naturale Novatek, cu 11,9 miliarde de dolari.

Pe parcursul anului trecut, numărul ruşilor cu averi de peste un miliard de dolari a scăzut cu cinci, la 96. Averea cumulată a celor mai bogaţi 200 de ruşi s-a diminuat, de asemenea, de la 498,6 miliarde de dolari anul trecut la 446,3 miliarde de dolari.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.