FOTO Oprean i-a predat stafeta lui Bondrea la conducerea Universității ”Lucian Blaga”

103

Noul Rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu- Ioan Bondrea a fost învestit astăzi în funcție în cadrul unei ceremonii desfășurate în Sala Senatului Universității „Lucian Blaga”, în prezența membrilor Senatului și a fostei și actualei echipe de prorectori și decani.

Ceremonia de învestire în funcție a noului rector a debutat cu înmânarea de către fostul rector- prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean- a Sigiliului Mare și a Marelui Colan al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Marele Colan al Universității poartă o însemnătate deosebită, fiind alcătuit din nouă medalioane reprezentând cele nouă facultăți ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și simbolizând responsabilitatea și autoritatea puse pe umerii noului rector.

“Cea mai importantă resursă a noastră- resursa umană- va face posibilă consolidarea și dezvoltarea poziției Universității „Lucian Blaga” în învățământul superior european și mondial. Îmi propun ca împreună cu partenerii noștri să fim mai puternici și să transformăm Universitatea „Lucian Blaga” într-o platformă de colaborare între mediul de afaceri și viitorii specialiști!– prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, Rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.

La evenimentul de învestire în funcție a rectorului au fost prezente personalități marcante ale comunității sibiene: Î.P.S Laurențiu Streza- Mitropolitul Ardealului, Primarul Klaus Iohannis, Președintele Consiliului Județean- Martin Bottesch, Subprefectul Constantin Morar, Marcel Rusu- Președintele Tribunalului Sibiu, Colonel Ghiță Bârsan- Rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Consulul General al Germaniei la Sibiu- Thomas Gerlach, precum și reprezentanți ai Direcției Generale a Finanțelor Publice Sibiu si ai companiilor Compa și Takata, cu care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are o puternicp relație de colaborare.

Streza și Iohannis prezenți la ceremonie

Mitropolitul Ardealului, Î.P.S Laurențiu i-a urat noului rector să țină bine cârma Universității, asigurându-l de colaborarea sa permanentă, inclusiv ca profesor al Facultății de Teologie, pentru a-și îndeplini înalta misiune.

Klaus Iohannis- Primarul Sibiului și-a exprimat dorința ca prin colaborarea dintre cele două instituții, Universitatea “Lucian Blaga” să pătrundă într-un spațiu universal, motiv de mândrie pentru toți sibienii.

În cadrul aceluiași eveniment s-a celebrat și încheierea mandatului prof. univ. D.H.C. Werner Schaal în calitate de președinte al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, care a fost totodată și primul președinte al unei Universități din România. Actualul Președinte al Senatului ULBS- Constantin Oprean i-a fost acordat acestuia o diplomă onorifică, în semn de prețuire și mulțumire pentru serviciile aduse Universității „Lucian Blaga”.

La finalul ceremoniei, fostul rector Constantin Oprean a înmânat diplome și medalii colaboratorilor săi din cele două mandate, mulțumindu-le pentru sprijinul acordat și pentru rezultatele obținute.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.