Prahova:Primar arestat își trimite soția să candideze la Primărie

170

Livia Ion Costache, soţia primarului comunei Băneşti Petre Ion Costache, va candida la Primăria Băneşti din partea PDL Prahova, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse oficiale din cadrul organizaţiei conduse de Roberta Anastase.

Conform acestora, soţia primarului arestat şi-a depus dosarul de candidatură la Biroul Electoral din comună.

Livia Ion Costache este profesor de matematică la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina.

Iniţial, prim-vicepreşedintele PDL Prahova Florin Anghel a anunţat, într-o conferinţă de presă, că primarul Petre Ion Costache, aflat la al doilea mandat, va candida din nou din partea organizaţiei judeţene.

Câteva săptămâni mai târziu, în 23 martie, Petre Ion Costache a fost arestat, sub acuzaţiile de de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu şi alte infracţiuni, după ce procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, însoţiţi de trupe speciale, au descins la mai multe adrese din comuna Băneşti, percheziţionând, printre altele, sediul primăriei şi locuinţa primarului.

Anchetatorii îl acuză pe primar că a înlesnit sustragerea de către mai multe persoane a unei conducte de alimentare cu apă care aparţinea SC OMV Petrom SA şi că a atribuit contracte de prestări servicii pe bani publici unei firme ce aparţine ginerelui său.

De asemenea, procurorii susţineau că Ion Costache Petre nu a luat măsuri pentru inventarierea, executarea de statistici, inspecţia şi controlul efectuării unor servicii publice de interes local, astfel încât Compania Publică Băneşti SA, firmă care aparţine Consiliului Local Băneşti şi care are ca obiect de activitate furnizarea de apă şi servicii de salubritate, a înregistrat în anul 2011 pierderi de 600.000 de lei, în condiţiile în care anterior raportase un profit de 500.000 de lei.

Petre Ion Costache a fost ales primar al comunei Băneşti în 2004 şi a fost reales în 2008. El a schimbat mai multe partide politice, fiind membru PNL, PNG-CD şi PNDC (Partidul Naţional Democrat Creştin, sub sigla căruia a candidat în aul 2008).

PDL Prahova nu a exprimat nicio poziţie oficială în legătură cu arestarea primarului.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi