Campania SIBIUL RECICLEAZĂ: întâlnirile cu cetăţenii vor continua şi în luna mai

141

Promovarea proiectului SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEŞEURILOR ÎN JUDEŢUL SIBIU va continua în luna mai prin întâlniri cu cetăţenii din mediul urban – în oraşul Dumbrăveni, precum şi cu întâlniri cu cetăţenii din mediul rural – în comunele Laslea, Biertan, Bîrghiş, Merghindeal, Iacobeni, Brădeni, Moşna şi Mihăileni.

Locuitorilor prezenţi la întâlniri le va fi prezentat modul în care vor fi gestionate deşeurile generate în localitatea lor. De asemenea, vor fi proiectate filmele publicitare ale proiectului şi vor avea loc discuţii libere privind modul de gestionare a deşeurilor.

Întâlnirile cu cetăţenii au demarat în data de 28 martie 2012, când reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai echipei de Asistenţă tehnică şi supervizarea lucrărilor de construcţii au început deplasările în fiecare unitate administrativ teritorială din judeţ pentru a informa în mod direct cetăţenii despre prevederile proiectului SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEŞEURILOR ÎN JUDEŢUL SIBIU, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Până în prezent s-au desfăşurat întâlniri în comunele Alţîna, Roşia şi Vurpăr în luna martie, precum şi în comunele Nocrich, Marpod, Chirpăr, Bruiu, Porumbacu de Jos, Cîrţa, Cîrţişoara, Racoviţa, Turnu Roşu, Boiţa şi Sadu, respectiv oraşele Agnita şi Tălmaciu în luna aprilie 2012.

Succesul întâlnirilor poate fi cuantificat şi prin numărul mare al celor care au luat parte la ele – uneori a fost depăşită cifra de 100 de participanţi. Întâlnirile au beneficiat de prezenţa liderilor comunităţilor respective – Primar, Viceprimar, Consilieri locali.

Interesul deosebit arătat de Consiliul Judeţean Sibiu pentru aceste întâlniri poate fi evidenţiat şi prin prezenţa la patru întâlniri de până acum – la Agnita, Boiţa, Sadu şi Tălmaciu – şi a Preşedintelui CJ Sibiu, domnul Martin Bottesch.

În cadrul campaniei SIBIUL RECICLEAZĂ se vor desfăşura în total 70 de întâlniri pe parcursul anului 2012 şi în prima parte a anului 2013. În municipiile Mediaş şi Sibiu se vor organiza în anul 2012 întâlniri de mai mare amplitudine, care se vor repeta în anul 2013.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.