Capul mafiei siciliene a încercat să se sinucidă în închisoare

97

Capul mafiei siciliene, Bernardo Provenzano,  a fost descoperit miercuri seara de un gardian, întins pe pat, cu punga acoperindu-i capul. În vârstă de 79 de ani, acesta este bolnav grav şi supus unui regim de detenţie sever, împreună cu alţi cincizeci de deţinuţi, într-o închisoare de înaltă securitate.

Faptele nu au fost făcute publice decât după 24 de ore mai târziu. Starea lui de sănătate nu a fost afectată de această tentativă.

El a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pe viaţă. Se afla sub supraveghere permanentă iar prezenţa pungii de plastic în celula sa, unde toate obiectele periculoase sunt interzise, a suscitat întrebări din partea avocaţilor săi. Provenzano a încercat să se sinucidă, să atragă atenţia asupra stării sale de sănătate – el a fost operat de cancer şi suferă de Parkinson -, sau a încercat să transmită un mesaj codat, aşa cum se obişnuia în cadrul mafiei?

Legendarul lider al mafiei a fost arestat pe 11 aprilie 2006. Deţinut în penitenciarul din Ascoli, ar fi trebuit să participe vineri, prin intermediul unei teleconferinţe, la procesul din Palermo (Sicilia) unde figurează printre acuzaţi. El a avut joi o criză cardiacă şi a fost spitalizat de urgenţă în Ancona (coasta adriatică).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi