VIDEO IPJ Sibiu a lansat campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”

0 97

Ofiţerul de relaţii publice/purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliţie al Judeţului Sibiu, inspector principal de poliţia Luciana Balteş, a susţinut astăzi, vineri, 11 mai, la sediul IPJ Sibiu, o conferinţă de presă în cadrul căreia a lansat la nivelul judeţului Sibiu, campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

În contextul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din România, Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, organizează o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor români ce drept de vot cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la procesul electoral.

Campania se desfăşoară la nivel naţional, în perioada 10 mai – 10 iunie a.c., sub sloganul „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Obiectivele acestei campanii, implementate şi la nivelul structurilor MAI din judeţul Sibiu, sunt informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

Campania se adresează în general, tuturor cetăţenilor români cu drept de vot, şi în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată, populaţiei cu drept de vot din mediul rural, membrilor formaţiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicaţi în derularea campaniei electorale.

În cadrul acţiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, vor fi postate afişe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg (locaţii proprii şi cele ale partenerilor), vor fi distribuite pliante – cu preponderenţă în mediul rural şi în locurile cu valori de trafic ridicat (în perioada campaniei electorale), respectiv în secţiile de votare (în ziua votului), iar spoturile TV şi audio vor fi difuzate la posturile centrale şi locale de televiziune şi radio.

O parte semnificativă a promovarării campaniei o reprezintă comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor şi materialelor campaniei pe web-site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, portal care include şi un flux de ştiri actualizat în mod dinamic.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.