inginerie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează vineri, 18 mai 2012, „Bursa locurilor de muncă pentru studenţi” la sediul Facultăţii de Inginerie Hermann Oberth din Sibiu, strada Emil Cioran nr. 4, începând cu ora 9.00.inginerie

Această măsură activă pentru prevenirea şi combaterea şomajului se adresează în special studenţilor dar este deschisă tuturor celor care doresc să ocupe un loc de muncă.

Această acţiune se înscrie în cadrul măsurilor de prevenire a şomajului în rândul tinerilor, prin identificarea de posibilităţi de angajare a studenţilor înainte de finalizarea studiilor. Pe lângă oferirea de locuri de muncă, bursa mai are ca scop şi familiarizarea studenţilor cu modalităţile de căutare a unui loc de muncă şi cu tehnicile de prezentare la interviul de angajare, precum şi determinarea angajatorilor de a angaja tineri pe care să-i formeze profesional, astfel încât la finalizarea studiilor să-i încadreze in muncă. Prin intermediul bursei organizate anul trecut au fost angajaţi 72  studenţi.

În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 50 agenţi economici din judeţ. Dintre aceştia au confirmat până la această dată participarea la bursă 15, care au pus la dispoziţie 122 locuri de muncă vacante din care 46 pentru  persoane cu studii superioare în meserii precum inginer de sistem software, inginer de sistem informatic, inginer TCM, inginer elecromecanic, programator, consultant financiar şi 76 de posturi pentru persoanele cu pregătire medie în meserii precum: tehnician mecanic, agent de asigurare, tricoter, asistent relaţii publice şi comunicare, operator maşini CNC, ospătar, cameristă, recepţioner.

Datele sunt preliminare, urmând ca până la data desfăşurării bursei numărul agenţilor economici participanţi şi al locurilor de muncă să crească. În acest sens, angajatorii care doresc să participe la bursă pot să contacteze Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, str. Morilor nr. 51 A, tel/fax 210882 sau 230089.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu