Deathstars şi Poets of The Fall vin la vară să concerteze la Artmania de la Sibiu

119

Festivalul ARTmania anunță două premiere absolute în istoria concertelor din România și cheamă la Sibiu iubitorii de muzică rock, fotografie și astronomie. DeathStars şi Poets of The Fall, aflaţi pentru prima dată în România, se vor alătura celorlalte trupe deja confirmate la cea de-a şaptea ediţie a festivalului: Die Toten Hosen, Epica, Delain și Trail of Tears.

Deathstars este un nume greu în topurile mondiale ale genurilor industrial și gothic metal. Obișnuită cu mulțimile de spectatori din turneul Rammstein, formația suedeză va cânta la ARTmania vineri, 10 august 2012. Energia muzicii lor va cuceri România la fel cum hiturile lor, “Blitzkrieg”, “Death Dies Hard” sau “Cyanide”, au cucerit televiziunile și internetul. O apariție spectaculoasă teleportată din lumea deathglam-ului pe scena din Piața Mare a Sibiului.

Prima trupă confirmată astăzi este binecunoscută pentru numeroasele apariții live și pentru atitudinea lor controversată, însă nici Poets of The Fall nu se lasă mai prejos, având un portofoliu impresionant de premii în Finlanda. Cele 4 albume lansate din 2005 până în 2010 au avut un succes remarcabil, ultimele două înregistrând vânzări de peste 10.000 unități, fiecare în primele zile de la lansare. Finlandezii sunt o prezenţă puternică pe scena europeană, fiind activi în toate ariile culturale, de la muzică la film și chiar în jocurile video: Alan Wake, Max Payne 2 sau Death Rally.

Poets of The Fall,  un vis împlinit al îndrăgostiților de rock alternativ, va cânta la Sibiu „Carnival of Rust” și „Late Goodbye” pentru cei prezenţi sâmbătă, 11 august, la ARTmania Festival.

Platforma culturală ARTmania susține artele frumoase, punând accent pe muzica formată în jurul curentelor contemporane directe și derivate din cultura rock. Alături de aliații săi de încredere și de gazdele evenimentului, ARTmania a devenit un brand consacrat la nivel internațional datorită specificității programului concertelor și localizării acestuia într-una dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Europa de Est: Sibiu.

Festivalul ARTmania este sprijinit de Primăria Municipiului Sibiu încă de la prima ediție a evenimentului, din iulie 2006. Un alt aliat important în lupta pentru culturalizarea muzicală este binecunoscuta marcă Tuborg, integrată prin platforma Tuborg Sound în programul artistic al festivalului. Tuborg Sound susține de trei ani de zile Festivalul ARTmania, promovând atât platforma în sine, cât şi formațiile românești consacrate sau în ascensiune. Începând de anul trecut, la festivalul ARTmania s-au alăturat și pasionații pe două roți sub emblema Harley-Davidson®, o marcă ce nu putea lipsi de la întâlnirea anuală a spiritelor libere.

Festivalul anual de la Sibiu s-a consacrat pe parcursul celor șase ani de la înființare, promovând artiști din aria metalului gothic și a altor genuri din zona metal, extinzându-și plaja de acoperire către heavy metal, punk și chiar rock alternativ. Muzica reprezintă laitmotivul festivalului, fiind însă urmată îndeaproape de artele vizuale, în special de fotografie și de pictură. Artiștii promovați susțin conceptul general ARTmania, prin fotografie de concert sau pictură în tema festivalului. Și proiectele indirect conectate la valorile platformei sunt binevenite întrucât misiunea festivalului definește atragerea contribuțiilor variate din domeniul artei având ca punct de pornire muzica. În acest cadru, una dintre preocupările de bază ale organizatorilor este de a facilita promovarea artiștilor români pe scena unui festival internațional de amploare.

În timpul evenimentelor din săptămâna festivalului, ARTmania susţine intensiv și producțiile instituțiilor culturale din Sibiu. Începută acum doi ani, colaborarea cu Muzeul Național Brukenthal și Complexul Național Muzeal ASTRA a permis accesul unui număr impresionant de participanți ai Festivalul ARTmania în spațiile muzeale și galeriile sibiene, extrem de apreciate pentru inestimabilul patrimoniu cultural găzduit aici.

În 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 12 august și va oferi iubitorilor de artă un program cultural variat ce va include concerte, expoziții, workshop-uri și alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Concertele din Piața Mare vor avea loc în zilele de vineri și sâmbătă, 10 și 11 august.

Biletele și abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achiziționate din rețelele magazinelor Eventim, Diverta, și online, prin, eventim.ro, myticket.ro sau shop.artmania.ro, la prețul de 130 lei/abonament și 90 lei/bilet, urmând ca din luna iulie și până în ultima zi a festivalului un abonament să coste 150 de lei, iar un bilet pe zi să coste 100 de lei pentru principalele evenimente din festival.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.