Cimitirul Municipal se extinde cu 2,8 hectare. Va avea 4.800 de locuri în plus

0 89

În urma unei licitaţii organizate de firma BDO Business Restructing, care a avut loc vineri, 18 mai 2012, municipalitatea a achiziţionat 11 parcele de teren în vederea extinderii Cimitirului Municipal.cimitir

Cele 11 parcele de teren au o suprafaţă totală de 28.513 mp, preţul de achiziţie fiind de 25 euro/mp. Această suprafaţă va intra în proprietatea municipalităţii şi va fi transmisă spre folosinţă Cimitirului Municipal.

Numărul de locuri de veci va creşte cu aproximativ 4.800 de locuri. Suprafaţa nou achiziţionată va fi utilizată de administraţia Cimitirului pentru a crea aproximativ 4.800 de locuri de veci simple. Pentru viabilizarea acestei zone serviciul public va amenaja aleile de acces şi reţelele de apă şi electricitate.

Cimitirul Municipal, înfiinţat în anul 1907. Suprafaţa totală a cimitirului este de 408.993 mp pe care există un număr de 80.900 locuri de veci. Din aceste locuri până la data de 1 mai 2012 s-au concesionat un număr de 77.553 locuri.

În 2011, Cimitirul Eroilor a intrat în administrarea municipalităţii, suprafaţa totală a acestuia fiind de 25.350 mp. În fiecare an, în data de 24 mai sunt comemoraţi cei 500 de eroi înhumaţi aici.

Municipalitatea a planificat şi pentru acest cimitir o serie de investiţii care presupun înlocuirea împrejmuirilor vechi şi degradate şi construirea unui gard nou din piatră naturală. Procedura de achiziţie publică a fost demarată deja pentru această investiţie, valoarea estimată a acesteia fiind de 100.500 lei.

Chiar şi înainte de preluarea efectivă a Cimitirului Eroilor, personalul Serviciului de Administrare a Cimitirului a întreţinut în mod periodic acest obiectiv, ocupându-se de reparaţiile monumentelor degradate, inventarul eroilor înhumaţi, salubrizarea şi sectorizarea cimitirului.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.