Edguy și My Dying Bride concertează în august la ARTmania Festival Sibiu 2012

115

ARTmania Festival Sibiu 2012 anunță o premieră și o revenire: Edguy și My Dying Bride își dau întâlnire cu publicul Festivalului ARTmania, sâmbătă, 11 august. Programul concertelor din Piața Mare se definitivează astăzi pe afișul celei de-a șaptea ediții a Festivalului ARTmania: Die Toten Hosen, My Dying Bride, Deathstars, Edguy, Epica, Delain, Poets of the Fall și Trail of Tears.

Grupul german Edguy, o nouă premieră pentru publicul din România, va participa la ARTmania Festival. Moștenitor legitim al tronului heavy metal cu peste două milioane de albume vândute, 9 albume de studio și concerte sold-out în mai mult de 37 de ţări, nedespărțiți pe scenă de Aerosmith și Scorpions, Edguy se va auzi până la stele și înapoi pe scena ARTmania, într-un concert dedicat celui mai recent material discografic, “Age of The Joker”.

Povestea formației Edguy începe în 1992 când 3 colegi de clasă, având 14 ani, și-au transformat visul în realitate. Aceștia sunt Tobias Sammet, atunci voce și bas și chitariștii Jens Ludwig și Dirk Sauer. Trupa a fost completă în 1997 cu basistul Tobias “Eggi” Exxel și bateristul Bohnke. Edguy se mândrește cu o singură schimbare în componența trupei realizată în 20 de ani de carieră; aproape un record în industrie.

Tot un record, de această dată, personal, atinge și festivalul datorită ultimei confirmări: My Dying Bride va cânta la Sibiu și în 2012 devenind după această ediție prima trupă care a participat de trei ori la ARTmania Festival. Renumita formație britanică a lansat până în prezent 11 albume de studio și a împlinit 20 de ani de existență anul trecut. A cântat în România de două ori în istorie, în 2007 și 2009, exclusiv la ARTmania Festival unde vor cânta din nou și în 2012.

„Am evoluat, la fel ca multe alte trupe, pierzând și câștigând membrii, dezvoltând stilul muzical cu care am pornit la drum, dar în acelaşi timp păstrându-l interesant. Cel mai important lucru din ultimele două decenii este că încă iubim foarte mult ceea ce facem și sperăm sincer că vom putea continua în aceeași măsură și în următorii 20 de ani,” declara Aaron Stainthorpe într-un interviu pentru metalunderground în 2011.

În 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 12 august și va oferi iubitorilor de artă un program cultural variat ce va include concerte, expoziții, workshop-uri și alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Concertele din Piața Mare vor avea loc în zilele de vineri și sâmbătă, 10 și 11 august.

Biletele și abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achiziționate din rețelele magazinelor Eventim, Diverta și online, prin eventim.ro, myticket.ro sau shop.artmania.ro, la prețul de 130 lei/abonament și 90 lei/bilet, urmând ca din luna iulie și până în ultima zi a festivalului un abonament să coste 150 de lei, iar un bilet pe zi să coste 100 de lei pentru principalele evenimente din festival.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.