Aproape 700 de polițiști, jandarmi și pompieri asigură ordinea în Sibiu la algerile locale

0 94

La nivelul judeţului Sibiu au fost organizate 366 de secţii de votare în cadrul a 64 de circumscripţii electorale pentru protecţia cărora au fost repartizate 732 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Este vorba de 394 de poliţişti, 164 de jandarmi, 96 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, 6 poliţişti de frontieră, 40 de lucrători din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Grebelea” Sibiu, 2 lucrători din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări Sibiu, 12 poliţişti din structura poliţiei transporturi feroviare Sibiu şi 18 lucrători din cadrul Serviciilor Publice Comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple şi regim permise de conducere şi înmatriculări vehicule.

Pentru data de 10 iunie a.c. – ziua alegerilor, au fost constituite 12 echipe operative de verificare şi/sau cercetare a incidentelor electorale sesizate, alcătuite din specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu. Totodată, au fost constituite rezerve de intervenţie ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu pregătite să ia măsurile legale ce se impun în cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute.

Corectitudinea alegerilor face parte din exerciţiul unui proces democratic şi este esenţială într-o societate al cărei viitor este condus de voinţa majorităţii, nealterat prin diverse metode care contravin legii de drept şi legislaţiei în vigoare.

La nivelul judeţului Sibiu există un centru de comunicare pentru asigurarea tuturor informaţiilor necesare cetăţenilor, astfel încât procesul electoral să decurgă în bune condiţii.

Asigurăm comunitatea sibiană că forţele Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Sibiu sunt pregătite să asigure atât paza secţiilor de votare cât şi desfăşurarea în condiţii normale a procesului de vot.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.