Week-end cu film, sport şi folclor în Dumbrava Sibiului

1 69

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA propune vizitatorilor un program bogat şi divers în acest sfârşit de săptămână, cu evenimente pentru cinefili, pentru iubitorii sportului, ai meşteţugurilor tradiţionale, ai gastronomiei şi ai folclorului autentic.

Vineri seara, începând cu ora 22,00, în amfiteatrul de lângă lac vor lua loc iubitorii de film, care vor putea viziona pelicula Undeva în Palilula (regia Silviu Purcărete). Filmul este programat în cadrul Festivalului Internaţional de film Transilvania şi va dura 145 de minute, preţul unui bilet fiind de 5 lei.

Sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 9,00, se va da startul evenimentelor cu caracter sportiv organizate de Asociaţia Pe Dale şi Grupul de Iniţiativă Fundaţia Comunitară Sibiu, în colaborare cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA, sub egida Sibiul se pune în mişcare. Iubitorii sportului vor putea alerga în cadrul unui semi-maraton (cu startul şi finishul în Muzeul în aer liber) şi al unui cros (desfăşurat integral în muzeu) sau îşi vor putea susţine favoriţii.

Tot sâmbătă, între orele 10,00 şi 15,00, în zona Gospodăriei din Corund, în cadrul Zilelor Culturii Maghiare, vor avea loc un concurs de pregătire a gulyasului, un mini-târg de meşteşuguri tradiţionale, degustare de vinuri ungureşti, o reprezentaţie de folclor maghiar, precum şi programe distractive pentru copii.

Duminică, meşteşugurile tradiţionale revin în atenţia publicului, prin intermediul evenimentului Obiceiuri şi tradiţii, propus de Şcoala Populară de Arte „Ilie Micu”, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA. Programul acestei manifestări va include o expoziţie de obiecte tradiţionale, ateliere practice şi un spectacol de folclor românesc.

Începând cu ora 17,00, pe scena de pe lac vor răsuna acordurile muzicii româneşti tradiţionale, în cadrul spectacolului oferit de formaţia Plaiuri sibiene. Recitalul – programat iniţial de Noaptea Muzeelor şi reprogramat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – va dura o oră.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Marius C. scrie

    Concursul a fost castigat de echipa care a reprezentat „Judith Bistro”, singurul restaurant cu specific unguresc din Sibiu. http://www.facebook.com/pages/Judith-Bistro/118177504933536

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.