Ora de Sibiu
Știri in direct

Masă rotundă organizată de STP Centru la Sibiu

119

Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare şi Incluziune Socială în Regiunea Centru (STP Centru), structură în cadrul Universității Româno-Germane din Sibiu, organizează în data de 26 iunie 2012 masa rotundă cu tema „Mecanisme de sustenabilitate a proiectelor și schimb de experiență între membrii Pactului”.

Evenimentul, care va avea loc la Sibiu, în Sala Auditorium a Universității Româno-Germane din Sibiu, din Piața Aurel Vlaicu nr. 11, începând cu orele 10:00, va reuni reprezentanți ai organizațiilor implicate în domeniul ocupării, formării şi incluziunii sociale din Regiunea Centru.

Scopul acestei întâlniri constă în identificarea mecanismelor de sustenabilitate a proiectelor, prezentarea stadiului actual al rețelelor tematice regionale și a rețelei Secretariatelor Tehnice Permanente din România, precum și dezbateri privind viitorul fondurilor europene din perspectiva 2014-2020.

Cu acestă ocazie se vor prezenta concluziile desprinse în urma întâlnirilor organizate cu membrii Pactului și ai Parteneriatelor Județene în cele șase centre de județ din Regiunea Centru, pe parcursul lunii mai 2012, urmărindu-se realizarea de propuneri pentru asigurarea sustenabilității proiectelor. Întâlnirile au cuprins prezentări (inclusiv documentele elaborate de STP Centru, diverse materiale informative), dezbateri și schimb de experiență, completarea unor chestionare.

Unul dintre punctele principale de discuție ale mesei rotunde va fi ocuparea forței de muncă, ce constituie una dintre prioritățile Comisiei Europene cuprinse în Strategia 2020, respectiv promovarea unei economii cu o rată ridicată a ocupării forței de muncă, care să asigure coeziunea socială și teritorială, susţine prof.univ.dr. Hortensia Gorski, directorul STP Centru și managerul proiectului.

În continuare se vor analiza modalităţile de atingere a obiectivelor orizontale în cadrul proiectelor POSDRU. Spre finalul întâlnirii, se va discuta despre viitorul fondurilor europene, în perioada 2014-2020, și concentrarea acestora asupra priorităților Strategiei Europa 2020 de creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii.

 

 

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...