Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO Adrian Năstase externat și dus direct în penitenciarul Rahova

81

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, a ajuns marţi seară, la ora 22.40, cu ambulanţa, la Penitenciarul Rahova, urmând să fie internat în spitalul închisorii. Ambulanţa a ajuns la Rahova, de la Spitalul Floreasca, în aproximativ 20 de minute, după ce s-a deplasat cu antemergător pe traseul cel mai scurt.

Maşina a fost însoţită până la poarta penitenciarului de un autoturism în care se afla fiul cel mare al fostului premier, Andrei Năstase.

La poarta închisorii au aşteptat numeroşi jurnalişti, dar şi locuitori din zonă, curioşi să-l vadă pe fostul premier.

Adrian Năstase a fost externat, marţi seară, de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost preluat de poliţiştii care îl vor duce la Spitalul Penitenciar Rahova.

Năstase a fost scos din spital pe o targă, acoperit cu o pătură.

Fostul premier a fost urcat într-o ambulanţă a spitalului, cu care va fi dus la Rahova. În ambulanţă se mai află un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), un asistent şi poliţişti.

Năstase a părut că schimbă câteva cuvinte cu cei din ambulanţă.

Pentru externare au fost necesare avizele medicilor de la Terapie Intensivă, Chirurgie şi Cardiologie, ultimul fiind obţinut cu puţin înainte de ora 21.00.

Năstase a avut şi o discuţie cu poliţiştii, pentru completarea fişei de arest.

Măsurile de securitate la externarea fostului premier au fost foarte stricte. Printre altele, s-a interzis accesul pe rampa spre UPU, iar la personalul de securitate al spitalului s-au adăugat forţe de ordine în civil.

În urma sesizării Poliţiei, Tribunalul Bucureşti (TB) a constatat, marţi, că nu există niciun impediment de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul fostului premier.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul calităţii”. Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Poliţia Capitalei a solicitat marţi, 26 iunie, efectuarea unei expertize medico-legale, din care să rezulte dacă afecţiunile medicale pe care le prezintă Năstase pot fi tratate în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi dacă aceste afecţiuni permit transportarea în siguranţă a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

Cererea de amânare a executării pedepsei în cazul Năstase se va judeca joi, la Tribunalul Capitalei.

sursa: Mediafax, foto gandul.info

Primește titlurile instant

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...