Zeci de sibieni întorși de la graniță pentru că au avut pașapoarte expirate

0 85

Câteva zeci de sibieni din judeţ au fost întorşi de la graniţă, în ultimele săptămâni. Ei nu şi-au putut continua călătoria în străinătate pentru că aveau documente de identitate expirate sau nu deţineau paşaport.

“Reamintim pe această cale că cetăţenii români pot călători în spaţiul Uniunii Europene pe bază de paşaport sau carte de identitate, iar copiii minori sub 14 ani, indiferent în ce ţară călătoresc, au nevoie de paşaport”, precizează comisarul-şef Costel Costea, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu.

Paşapoartele simple electronice au o perioadă de valabilitate de 3 ani pentru copiii care nu au împlinit vârsta de 6 ani, respectiv de 5 ani pentru persoanele cu vârsta peste 6 ani. Valabilitatea paşapoartelor simple temporare este de 12 luni.

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, cu sediul în strada Andrei Şaguna nr. 10 (intrare din strada Mitropoliei), are următorul program de lucru cu publicul:

luni, marţi, joi, vineri: 8,30 – 16,30;

miercuri: 8,30 – 18,30.

Ghişeul din Mediaş este deschis publicului în fiecare joi, între orele 10,00 – 14,00.

Amănunte despre taxele şi documentele necesare pentru eliberarea paşapoartelor sunt publicate pe www.prefecturasibiu.ro.

În primele şase luni ale acestui an, în judeţul Sibiu au fost eliberate 6.325 de paşapoarte temporare şi paşapoarte electronice.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.