Ora de Sibiu
Știri in direct

Turiştii au trasee parte reabilitate în Zona Suru și Munţii Făgăraşului

158

În cursul lunii august urmează să se realizeze al doilea obiectiv, respectiv refacerea marcajelor pe traseul  principal de creastă în munţii Lotrului, între Râul Vadului şi cabana Obarşia Lotrului. Traseul măsoară circa 85 de km şi este marcat cu bandă roşie.

„Eu le apreciez foarte mult munca care este foarte importantă pentru promovarea judeţului Sibiu, ca destinaţie turistică. Faptul că intervin de la stingere de incendii, până la salvări de vieţi omeneşti pe creasta Munţilor Făgăraşului, cu elicopterul, este o muncă foarte importantă şi nu suficient de mult plăttă”, a declarat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

Serviciul Pulic Judeţean Salvamont Sibiu a încheiat la începutul lunii iulie un parteneriat de colaborare cu Asociaţia Montană Carpaţi, în vederea reabilitării şi dezvoltării traseelor de drumeţie montană din judeţul Sibiu.

Pentru anul acesta s-au stabilit două obiective:

Refacerea traseelor montane în munţii Făgăraşului, din zona Suru

Refacerea marcajelor pe traseul  principal de creastă în munţii Lotrului: Râul Vadului – Obarşia Lotrului

Primul obiectiv propus a fost finalizat în urmă câteva zile şi ca urmare a activităţiilor desfăşurate s-au reabilitat urnătoarele trasee:

Bifurcaţia de la Podul Jibrii – Valea Moaşa Avrigului – Izvorul Florii – Culmea Moaşei – refugiul Suru – Fruntea Moaşei – Şaua Apa Cumpănită – marcaj triunghi albastru – 15 km

Staţia CFR Sebeş Olt – Sebeşul de Sus – Muchia Moaşei – Cabana Suru – Şaua Suru –  marcaj triunghi roşu – 15 km

Sebeşul de Sus – Valea Moaşei – Cabana Suru – marcaj punct roşu – 9 km

Şaua Suru – Lacul Avrig – marcaj banda roşie – 5 km

S-au montat un număr de 20 de săgeţi indicatoare,

Pe lângă refacerea sistemului de semnalizare pe treseele sus amintite (marcaje cu vopsea, montarea a 20 de săgeţi indicatoare noi, vopsirea pilonilor de marcaj existenţi), s-a reabilitat poteca turistică Izvorul Florii – muchia Moaşei, potecă ce a fost afectată de exploatarea forestieră din zonă.

Cu sprijinul Ocolului Silvic „Izvorul Florii” Avrig s-a refăcut un podeţ, cu o lungime de 17 m, care facilitează accesul din drumul forestier de la Izorul Florii, pe Muchia Moaşei.

La lucrări au participat un număr de 15 membrii Asociaţiei Montane Carpaţi şi au fost coordonate de un salvamontist din cadrul Serviciului Pulic Judeţean Salvamont Sibiu. Cazarea şi masa participanţilor au fost asigurate de către administratorul cabanei Suru.

În cursul lunii august urmează să se realizeze al doilea obiectiv, respectiv refacerea marcajelor pe traseul  principal de creastă în munţii Lotrului, între Râul Vadului şi cabana Obarşia Lotrului. Traseul măsoară circa 85 de km şi este marcat cu bandă roşie.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...