Tânărul intoxicat la telecabina Bâlea Cascadă, în stare foarte gravă la Tg. Mureș

0 126

Unul dintre cei trei muncitori care s-au intoxicat, marţi seară, în timp ce lucrau la telecabina de la Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu, în sala motoarelor, transportat cu un elicopter la Târgu Mureş, este în stare foarte gravă, prognosticul medicilor fiind rezervat.

Şeful SMURD Târgu Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, miercuri, că tânărul muncitor, în vârstă de 19 ani, care s-a intoxicat la Bâlea Cascadă marţi seară, a fost resuscitat după un stop cardiorespirator la faţa locului, după care a fost preluat de un elicopter SMURD şi dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş, fiind investigat şi stabilizat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânărul a fost internat la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

Directorul SCJU Târgu Mureş, Florin Gomotârceanu, a declarat, miercuri, că starea tânărului este foarte gravă, iar prognosticul rezervat.

blank

„Tânărul este la Terapie Intensivă, în stare foarte gravă, protezat respirator. A inhalat o substanţă foarte agresivă, nu ştim exact ce este, e posibil să fie triclor, în cantitate mare. Facem tot ce e posibil în cazul lui, însă prognosticul este rezervat”, a declarat Gomotârceanu.

Trei muncitori s-au intoxicat, marţi seară, în timp ce lucrau la telecabina de la Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu, în sala motoarelor. Cei trei muncitori au vârste de 19, 51 şi 63 de ani. Tânărul de 19 ani a fost dus cu un elicopter la un spital din Târgu Mureş, iar ceilalţi doi au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a deschis o anchetă în cazul acestora.

Inspectorul-şef adjunct al ITM Sibiu, Mihai Măgdoiu, declara că ancheta este în curs şi se încearcă să se stabilească substanţa folosită şi dacă aceasta era adecvată lucrului la adâncime.

Medicul Octavian Iancu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu spunea că cei trei bărbaţi au inhalat triclor, o substanţă pe bază de clor, şi li s-a făcut rău după ce au stat în acel mediu timp de aproximativ o oră.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.