Consiliul Județean dă 2,2 milioane de lei Spitalului Județean Sibiu

0 93

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu va aloca 2,2 milioane de lei sănătăţii, prin rectificare de buget. Această decizie urmează să fie luată joi, 26 iulie 2012, când se va supune la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Judeţului Sibiu, precum şi a bugetelor unor instituţii şi servicii finanţate din bugetul CJ Sibiu. spital sibiu

Conform Referatului de specialitate, suma de 2,2 milioane de lei a fost solicitată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu şi este destinată achitării cheltuielilor cu utilităţile, în perioada septembrie – decembrie 2012.

„Aşa cum am promis, prioritatea zero a mandatului meu este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unul din cele 18 proiecte prioritare pe care le-am anunţat deja. Alocarea sumei de 2,2 milioane de lei pentru cel mai mare spital de stat din judeţul Sibiu, este doar primul pas. Aceşti bani sunt pentru ca Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă să îşi poată achita cheltuielile de întreţinere funcţionare, ceea ce înseamnă facturi de gaz, energie electrică, apa, canalizarea, etc. Prin această cofinanţare, putem echilibra finciar Spitalul. Aceşti bani sunt o mână de ajutor dată Spitalului, care astfel va putea din restul banilor proprii să înceapă să îşi plătească datoriile acumulate”, a declarat marţi, în timpul conferinţei de presă, Ioan Cindrea, Preşedintele Consiliului Judeţean.

Acesta a mai precizat că, tot prin această hotărâre de CJ Sibiu, vor fi ajutaţi şi pacienţii de la Secţia de Recuperare, de la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, unde se va repara liftul. Pentru această reparaţie capitală CJ Sibiu va aloca suma de 67.000 lei.

„Secţia de Recuperare neuromotorie de la Spitalul de Psihiatrie este una din cele mai renumite din ţară. Aici vin părinţi cu copii din toată ţara la tratament, tocmai datorită reputaţiei medicilor pe care îi avem. Este normal ca aceşti pacienţi să nu fie transportaţi pe scări în braţe, ci să aibă un lift funcţional”, a mai precizat Ioan Cindrea.

Hotărârea CJ Sibiu de rectificare de buget mai prevede şi alocarea altor două sume, pentru Piaţa volantă din parcarea Sălii Transilvania şi cofinanţarea proiectului „Patrimoniu deschis” al Complexului Naţional Muzeal „ASTRA”.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.