Compa Sibiu merge bine. Profit în urcare cu 56 la sută în prima jumate a lui 2012

0 275

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (CMP) a înregistrat în primul semestru un profit în creştere cu 56%, la 18,5 milioane lei (4,2 milioane euro), şi o cifră de afaceri în urcare cu 16%, la aproape 271 milioane lei (61,7 milioane euro).

În prima jumătate a anului trecut, compania a consemnat un profit net de aproape 12 milioane lei şi o cifră de afaceri de 234,3 milioane lei.compa

Veniturile au avansat cu 10% în primele şase luni din acest an, la 277 milioane lei (63 milioane euro), iar cheltuielile au crescut cu 8%, la 254,5 milioane lei (58 milioane euro), potrivit informaţiilor transmise de companie, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În aceeaşi perioadă a anului trecut, Compa a consemnat venituri de 251,1 milioane lei şi cheltuieli de 235,8 milioane lei.

„Producţia fabricată a fost livrată cu precădere principalilor parteneri din UE, respectiv din Germania, Franţa, Cehia, Italia. Ponderea exportului în totalul cifrei de afaceri înregistrată pe semestrul I 2012, de 69,1%, a scăzut faţă de semestrul I al anilor 2011 (88,9%) şi 2010 (86,4%) întrucât principalul nostru partener, Delphi, a transferat fabricaţia de sisteme de injecţie din Franţa în România, la Iaşi, capacitate nouă de producţie unde Compa livrează un însemnat volum de componente pentru injectoare”, se arată în raportul financiar semestrial al companiei.

Producţia a crescut cu aproape 14% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

Compa se află în topul primilor 100 de exportatori pe anul trecut, potrivit unui clasament realizat de Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor Români.

Compania are un capital social de 21,8 milioane lei, iar Asociaţia Salariaţilor Compa deţine acţiuni reprezentând 54,6% total.

Acţiunile Compa au închis sesiunea de joi în creştere cu 0,87%, la preţul de 0,45 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 98,4 milioane lei (21,7 milioane euro). Sursa: zf.ro

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.