FILM ROMANESC PENTRU OSCAR: „După dealuri” de Cristian Mungiu – TRAILER

114

Cu o majoritate de voturi, „Dupa dealuri”- filmul lui Cristian Mungiu a fost ales sa reprezinte România la premiile Academiei de film americane pe 2012, ce vor fi decernate la începutul anului viitor.

Premiat pentru scenariu şi pentru interpretare – un dublu trofeu, acordat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur – la Cannes, filmul scris şi regizat de Mungiu este inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran.

„După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

video

„După dealuri” are distribuitori în peste 30 de ţări şi îşi continuă traseul prin marile festivaluri ale lumii: Karlovy Vary, Sarajevo, Moscova, Florenţa, urmând ca în curând să fie prezentat la Toronto – în secţiunea Masters, New York Film Festival, AFI Fest Los Angeles, Buenos Aires şi multe altele.

Filmul va fi proiectat la Bucureşti în avanpremieră în închiderea festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, pe 25 octombrie. În 2007, filmul lui Cristian Mungiu „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, premiat cu Palme d’Or la Cannes, a reprezentat propunerea României la Oscar. Anul trecut, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film străin a fost pelicula „Morgen” de Marian Crişan.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...