Infrastructura în Cartierul Tineretului este finalizată. Punerea în posesie a noilor locatari s-a încheiat

63

Infrastructura în Cartierul Tineretului este finalizată. Cartierul dispune în prezent de reţele de utilităţi şi de o reţea de străzi şi alei care asigură accesul la cele peste 400 de loturi de teren din zonă.

DPC a finalizat săptămâna trecută aşternerea stratului de uzură pe străzile şi aleile din cartier. Au fost asfaltate 11 străzi – Londra, Viena, Lisabona, Roma, Oslo, Michelangelo, Deventer, Berlin, Orhideelor, Luxembug şi Leonardo da Vinci – şi 12 alei – Klagenfurth, Landshut, Picasso, Boticelli, Rembrandt, Rubens, El Greco, Monet, Rafael, Tonitza, Tizian şi Madrid. Supraţa totală pe care s-a aşternut asfalt a însumat aproximativ 46.000 mp, costul total al lucrărilor de asfaltare fiind de 10.837.000 lei, fără TVA.

Suma totală alocată de municipalitate pentru viabilizarea acestui nou cartier, adică amenajarea reţelelor şi a drumurilor a fost de peste 62 de milioane de lei.

Mai sunt totuşi în curs procedurile în vederea construirii unor podeţe în zona străzilor Berlin – Luxemburg, Londra – Viena şi Deventer.

Dat fiind faptul că atât trotuarele cât şi carosabilul sunt finalizate, locatarii care doresc să intervină în domeniul public pentru lucrări de săpătură în vederea conectării la reţelele de utilităţi vor solicita avizul de săpătură corespunzător şi vor achita taxa de refacere a domeniului public, conform regulamentului aprobat de Consiliul Local prin HCL 174/2009.

 

Punererea în posesie a noilor locatari s-a încheiat

Reprezentanţi ai comisiei special constituite pentru repartizarea loturilor de teren din Cartierul Tineretului şi inspectori ai Serviciului Cadastru s-au deplasat în teren cu beneficiarii cărora le-a fost alocat un lot pentru marcarea propriu-zisă a terenului. Tinerii vor proceda la înscrierea în cartea funciară a dreptului de folosinţă gratuită asupra terenului şi vor obţine autorizaţia de construire în termen de maxim şase luni.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)