Peste 2.500 de sibieni vor primi ajutor pentru încălzirea locuinţei

101

Un număr de 2.542 de sibieni au depus dosare pentru obţinerea ajutorului pentru încălzirea locuinţei.

Din 15 octombrie, data la care s-a început preluarea dosarelor, până în prezent au fost depuse 2.424 de dosare pentru locuinţe încălzite cu gaz, 49 pentru încălzirea cu lemne, iar 69 de solicitări au fost depuse pentru încălzirea cu ajutorul energiei termice.

Aceşti beneficiari vor primi ajutorul pentru încălzirea locuinţei pe toată perioada sezonului rece. Cei care doresc să depună dosarul pentru întreg sezonul pot face acest lucru până inclusiv marţi, 20 noiembrie.calorifer

Depunerea dosarelor continuă. Acordarea ajutorului se va stabili începând cu luna în curs, dacă dosarele sunt depuse până în data de 20 a lunii şi începând cu luna următoare, dacă au fost depuse după data de 20.

Valoarea acestui ajutor variază în funcţie de sistemul de încălzire folosit şi de veniturile nete pe membru de familie.

În sezonul rece 2011 -2012, în aceeaşi perioadă, 15 octombrie – 15 noiembrie, s-au preluat 2.967 de dosare.

Reamintim pe această cale beneficiarilor că au obligaţia legală de a anunţa modificările care survin în situaţia familiei. În conformitate cu aceeaşi lege serviciul de specialitate din subordinea Consiliului Local va efectua anchete pentru a stabili corectitudinea datelor înscrise în dosarele depuse. În cazul constatării unor nereguli cei în cauză vor restitui sumele care au fost încasate fără respectarea prevederilor legale. În sezonul rece trecut, în urma verificărilor, un număr de 86 de beneficiari au fost nevoiţi să înapoieze sumele primite având în vedere că nu se încadrau în prevederile legale pentru a primi ajutorul.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.