fbpx

Peste 500 de sancțiuni date de polițiștii sibieni de la Rutieră în numai o zi

0 109

Exact 513 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate ieri, de poliţiştii rutieri. Vestea proastă pentru șoferii certați cu legeaeste că acţiunile poliţiştilor rutieri continuă și în zilele următoare.

În cadrul acţiunilor desfăşurate ieri, în trafic, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier şi au aplicat 513 sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere privind viteza de deplasare,  traversarea prin loc nepermis, efectuarea de depăşiri neregulamentare, neportul centurii de siguranţă, neacordarea de prioritate. Totodată, au fost ridicate 9 certificate de înmatriculare.

Din cele 513 de sancţiuni contravenţionale aplicate, în 15 cazuri s-a dispus şi măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Suspendarea exercitării dreptului de circula pe drumurile publice s-a impus ca urmare a încălcării de către conducătorii auto a regulilor referitoare la efectuarea depăşirilor, acordarea de prioritate pietonilor sau vehiculelor, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

”Precizăm că aceste acţiuni au, în primul rând, un caracter preventiv şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării prevederilor legislaţiei rutiere”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Informaţii de back-ground:

În perioada 26-28 noiembrie a.c, poliţiştii rutieri împreună cu poliţiştii cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră din cadrul poliţiilor municipale, orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală vor desfăşura acţiuni, cu efective mărite, în vederea combaterii accidentelor rutiere, în scopul creşterii gradului de siguranţă în trafic. Acţiunile întreprinse în această perioadă, se vor concentra pe prevenirea accidentelor prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv:

viteza de deplasare, în cele două forma ale sale: neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi viteza excesivă;

traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni;

neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, respectiv pietonilor.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.