Șoferii vor putea contesta hotărârea judecătorească pronunțată pentru plângerile depuse împotriva proceselor verbale de constatare a contravenţiilor rutiere. Până în prezent, hotărârea judecătorească nu putea fi atacată.

“Modificările aprobate de Guvern au fost determinate de decizia Curţii Constituţionale din 15 mai 2012, prin care s-a admis excepţia de neconstituţionalitate a alin. 3(1) al art. 118 din Codul rutier, care stabileşte că hotărârea judecătorească privind plângerea împotriva procesului-verbal de contravenţie (în domeniul rutier) este definitivă şi irevocabilă. Practic, prin decizia Curţii Constituţionale şi prin modificările adoptate în acest sens de Guvern, se dă dreptul conducătorilor auto să conteste hotărârea judecătoarească prin care se soluţionează plângerile pe care le depun împotriva proceselor verbale de constatare a contravenţiilor rutiere, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de t Mediafax,

Odată cu aplicarea noilor prevederi, conducătorii auto vor avea o cale de recurs împotriva hotărârilor judecătoreşti prin care instanţa soluţionează plângerile împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiilor de circulaţie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu