Primarul Klaus Iohannis a redeschis circulaţia pe viaductul Gara Mică miercuri, 12 decembrie, după cinci luni şi jumătate în care acesta a fost închis pentru executarea reparaţiilor capitale, termenul prevăzut în contract fiind de 1 an.

Lucrările la viaduct vor continua în următoarea perioadă, dar au mai rămas de executat doar lucrări de mică amploare, care pot fi executate şi sub trafic.

Constructorul contractat de municipalitate pentru aceste lucrări – Asocierea Sinecon/Geiger Transilvania/CON-A/Wilhelm Geiger GmbH – a început lucrările de reparaţii în data de 24 iunie 2012, de atunci circulaţia fiind deviată pe centura ocolitoare a Sibiului, inclusiv mijloacele de transport în comun. Începând cu data de 13 decembrie autobuzele de pe traseele 1 şi 117 îşi vor relua itinerariul peste viaductul Gara Mică, iar traseul 19 se va desfiinţa.

Viaductul are o lungime totală de aproape 300 de metri şi o lăţime de aproximativ 11 metri. Lucrările executate au inclus reparaţia carosabilului şi a trotuarelor, reabilitarea iluminatului public şi a scărilor pietonale.

Constructorul a consolidat sistemul de susţinere a podului (format din stâlpi şi grinzi transversale) şi a schimbat de asemenea şi dispozitivele pe care se sprijină aceste grinzi, aceasta fiind cea mai complexă lucrare, conform constructorului. O lucrare interesantă ca procedură a fost aceea de sablare a casetelor de beton ale podului. Prin curăţarea cu nisip a betonului existent, acesta s-a legat mai bine de noul beton care a fost turnat pentru consolidarea structurii.

Pe lângă aceste lucrări majore la structura podului, constructorul a montat noi parapeţi metalici şi a reparat şi scările de acces pietonal. Au fost refăcute de asemenea şi marcajele rutiere şi de semnalizare.

Lucrările executate au o valoare de 1.628.454,80 €, cu TVA inclus. Garanţia pentru lucrări este de 4 ani.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu