Comisia Europeană a adoptat propunerea de revizuire a directivei privind produsele din tutun, prin care se interzice utilizarea de ţigarete cu arome caracteristice şi este prevăzută utilizarea obligatorie a avertismentelor de sănătate de dimensiuni mari.

Actul constă în norme noi şi mai stricte privind modul în care pot fi fabricate, prezentate şi comercializate produsele din tutun. Mai precis, se interzice utilizarea de ţigarete, tutun de rulat şi produse din tutun nefumigene cu arome caracteristice şi prevede utilizarea obligatorie a avertismentelor de sănătate ilustrate de dimensiuni mari pe ambalajele ţigaretelor şi ale tutunului de rulat.

Propunerea reglementează vânzarea transfrontalieră prin internet şi prevede modalităţi tehnice de combatere a comerţului ilicit. În plus, sunt propuse măsuri pentru produsele care nu au fost reglementate în mod specific, cum ar fi ţigaretele electronice şi produsele din plante pentru fumat.

În etapa următoare, propunerea va fi discutată în Parlamentul European şi în Consiliul de Miniştri. Adoptarea propunerii este preconizată pentru 2014, iar aceasta ar intra în vigoare începând cu 2015-2016.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu