VIDEO FOTO Un TIR plin cu deșeuri de hârtie a luat foc pe DN1 la Sibiu. Autotrenul s-a făcut scrum

155

Un TIR plin cu maculatură a luat foc în această dimineață în apropiere de Sibiu. Remorca acestuia s-a aprins la ieșirea de pe centura ocolitoare pe DN1. Cele 17 tone de hârtie s-au aprins imediat, iar șoferul a mai apucat doar să scoată autotractorul de la remorcă , ca să nu ia și acesta foc.

TIR-ul încărcat cu maculatură mergea înspre Brașov. Șoferul acestuia a observat în oglinda retrovizoare că iese fum din încărcătură. Acesta a crezut că a luat foc motorul, dar când s-a dat jos a observat că flăcările cuprind întreaga încărcătură. Extinctoarele din dotare nu au făcut față, incendiul întinzându-se cu repeziciune.

”Coboram de pe autostradă. Cu vreo doi kilometri înainte am văzut că iese fum din prelată. Am coborât. Am tras pe dreapta. A început să se extindă. A oprit și colegul cu extinctoare. Nu am putut să facem nimic. Asta este. Nu pot să îmi dau seama din ce cauze. A oprit colegul și încă doi colegi. E foarte inflamabilă încărcătura asta. S-a extins foarte repede. În câteva secunde”, povestește șoferul TIR-ului.

Alți tir-iști aflați în trafic au oprit și au încercat și ei să stingă incendiul cu extinctoarele din dotare. Degeaba însă. Flăcările au cuprins întreaga încărcătură și nu s-a mai putut face nimic.

”Odată s-a văzut fum. După aceea până m-am dat jos cu extinctorul, deja era focul la jumătatea vagonului. Ardea tare. Ce să faci față. Eu am trei extinctoare.. Două le-am consumat deja. Al III-lea nici nu l-am mai desfăcut pentru că nu mai avea rost. Se poate să se fi aprins de la țigări, scurt circuit.. Toată lumea aruncă pe șosea. Parcă e groapă de gunoi”, spune un alt TIR-ist care mergea în spatele autotrenului ce a luat foc.[nggallery id=968]

Misiune dificilă pentru pompieri

Pompierii au intervenit cu trei mașini pentru a stinge incendiul. Operațiunea a fost extrem de dificilă și asta din cauza faptului că cele 17 tone de maculatură au ars extrem de rapid.

”ISU Sibiu a fost să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la remorca unui TIR încărcat cu maculatură, hârtie și deșeuri de hârtie. La fața locului s-a intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță. Momentan se acționează pentru stingerea incendiului care se manifestă la remorca TIR-ului. (…) Cauza probabilă care ar fi putut produce izbucnirea incendiului este în curs de stabilire. Având în vedere că în remorcaTIR-ului sunt depozitate 18 tone de deșeuri de hârtie, este o intervenție dificilă, deoarece trebuie dat jos fiecare balot și luat la mână pentru a putea prevenii reaprinderea anumitor focare”, a explicat Silviu Albișor – purtător de cuvânt ISU Sibiu.


Stingerea completă a incendiului a durat aproximativ două ore, timp în care traficul auto dinspre Sibiu spre Brașov s-a desfășurat cu alternanță pe un fir și asta pentru că un sens de mers a fost complet blocat.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.