Pustai: N-am plecat de la Mediaş fiind dezamăgit de ceva anume

113

Antrenorul Cristi Pustai a ales să antreneze Pandurii Târgu Jiu şi a semnat un contract pentru trei ani şi jumătate cu formaţia gorjeană.

Deşi este din Mediaş şi antrena la Gaz Metan de şase ani, antrenorul Cristi Pustai a acceptat oferta clubului Pandurii de a califica echipa într-o cupă europeană. Tehnicianul a precizat azi că a fost convins de structura clubului Pandurii, de faptul că se acordă atenţie copiilor şi juniorilor şi mai ales de valoare lotului pe care îl are la dispoziţie şi jocul bun al echipei.

Reporter: Cu ce v-au convins oficialii clubului Pandurii Târgu Jiu să veniţi în Oltenia?
Cristi Pustai: Asemănarea dintre Gaz Metan de acum vreo trei ani cu dorinţa de performanţă şi cu un grup cu un joc plăcut. Plus structura clubului, sunt mulţi copii şi juniori, sunt câteva echipe de liga a treia în jurul acestei echipe, practic se vede şi continuitatea şi e seriozitate.

Rep.: Planurile de viitor ale dumneavoastră care sunt, aveţi un obiectiv?
Cristi Pustai: Obiectivul este deja stabilit, participarea într-o cupă europeană. Am dorit să mă lupt pentru nişte obiective îndrăzneţe, o participare în cupele europene. N-am plecat de la Mediaş fiind dezamăgit de ceva anume. Mi-a fost greu, dar vine o vreme când trebuie să accepţi şi alte provocări.

Rep.: La Mediaş aţi reuşit o premieră istorică, participarea unei echipe mici în Europa…..
Cristi Pustai: A fost probabil cel mai frumos lucru de la Mediaş.

Rep.: Lotul de acum de la Pandurii Târgu Jiu este mai valoros decât lotul pe care l-aţi avut acum trei ani la Mediaş?
Cristi Pustai: N-aş vrea să fac o comparaţie de genul acesta, e un lot un, sperăm că o să fie la fel şi vom juca la fel de spectaculos şi în acest retur şi că vom obţine punctele necesare calificării.

Rep.: Mai sunt posturi pe care ar mai trebui aduşi jucători sau aţi dori altceva decât aveţi în acest moment?
Cristi Pustai: E un pic prematur să discutăm despre aşa ceva pentru că de aceea avem două stagii de pregătire după care definitivăm lotul. La momentul acesta am preluat un lot frumos, am vorbit şi cu Grig şi i-am mulţumit şi bineînţeles că în anumite probleme o să-l mai sun să mă mai consult cu el. Noi ne-am respectat tot timpul şi ne-am simpatizat şi pot să zic că suntem prieteni. E o relaţie de respect pentru amândoi, ne-am văzut de echipele pe care le-am antrenat şi mai mult am muncit decât am vorbit.

Rep.: Dar celelalte echipe acordă acum o altă atenţie echipei Pandurii decât până acum……
Cristi Pustai: Sunt convins, mi-am asumat un risc foarte mare pentru că am venit în cel mai frumos moment, în plină glorie, o clasare pe locul patru este în acest moment o clasare istorică şi vin după un antrenor care a fost foarte iubit la Târgu Jiu. Sunt conştient de acest lucru, dar este un risc asumat pentru că şi eu am plecat foarte greu, foarte, foarte greu de la Mediaş după şase ani dar asta e situaţia, în viaţă trebuie să şi riscăm. Bineînţeles eu mă bazez pe jucătorii pe care i-am găsit aici şi pe toată echipa. Până la urmă suntem un club, nu pot să zic că un club mare, dar un club cu inimă mare! Pandurii e un club cu dorinţă şi cu ambiţie şi acest lucru m-a convins!

Rep: Speraţi să vă depăşiţi recordul de longevitate la o echipă la Târgu Jiu?
Cristi Pustai: Eu sper să duc acest prim contract la bun sfârşit pentru că şi la Mediaş am de an mi-am reînnoit contractul, au fost lucruri normale pentru că s-a lucrat bine. Eu sper să duc şi acest contract la bun sfârşit după care mai vorbim.

 

Sursa: pandurii-tg-jiu.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi