Şeful CNADNR, Mircea Pop, a plătit cu demisia teambuidingul la cabana Bâlea Lac în timpul codului portocaliu

135

Şeful CNADNR, Mircea Pop, şi-a dat demisia, după ce a petrecut codul portocaliu  de joia trecută, la un teambuiding la cabana Bâlea Lac.

Potrivit Gândul.info,  premierul Victor Ponta a făcut anunțui demisiei lui Pop, afirmând că este inacceptabil că „angajaţii muncesc şi şefii stau la Bâlea”. Întrebat dacă vor urma şi alte demiteri la CNANDR, Ponta a răspuns: „Da. Sunt iute la demiteri”.

Premierul a precizat că l-a chemat pe Mircea Pop la Guvern după ce Corpul de Control al primului-ministru a finalizat o acţiune de control şi că, în urma discuţiei avute, acesta şi-a înaintat demisia. Şeful Guvernului a arătat că atribuţiile privind gestionarea drumurilor naţionale vor fi preluate temporar de către directorul adjunct.

Imediat după anunţul premierului, Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional si investiţii străine, a declarat că Mircea Pop va asigura interimatul CNADNR până la numirea unui manager din mediul privat.

Directori din CNADNR au participat joi, la Bâlea Lac, la o şedinţă de „plan operativ” privind bilanţul pe anul trecut şi proiectul de buget pe 2013, dar discuţiile au fost finalizate în cursul serii, astfel încât participanţii au plecat din staţiune în noaptea de joi spre vineri, potrivit companiei.

Presa a relatat că şefii CNADNR au petrecut la munte, deşi meteorologii anunţaseră că vremea se va înrăutăţi accentuat.

Totodată, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat, vineri, conducerea CNADNR pentru modul în care a prezentat informaţiile în Comandamentul de iarnă convocat vineri la Guvern, atenţionând că este „veriga slabă” şi că este ultima dată când acceptă „această bâlbă naţională”.

La şedinţa Comandamentului de atunci, mai multe autorităţile locale au reclamat că nu au putut comunica eficient cu reprezentanţii CNADNR în ultimele zile, cu atât mai puţin în ultimele ore.

Premierul Victor Ponta a anunţat că a solicitat Corpului de Control să verifice dacă directorii CNADNR au „petrecut” la Bâlea Lac în loc să participe la deszăpezire şi a reiterat că toţi cei implicaţi vor fi demişi dacă rezultatul verificării le va fi defavorabil.

Duminică seara, directorul Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Mircea Pop, a informat Comandamentul de iarnă că instituţia s-a implicat în deszăpezire la nivel naţional, dar că a fost discretă, vicepremierul Dragnea replicând însă că „discreta” CNADNR şi-a făcut reclamă cu directorii de la Bâlea Lac.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.