Cindrea se contrazice cu realitatea pacienţilor. Vezi despre ce e vorba

0 180

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, susţine că în acest moment niciun pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean nu mai trebuie să vină de acasă cu medicamente, faşe, seringi sau diverse recipiente.  Realitatea din spital şi ceea ce povestesc pacienţii îl contrazic.

„Din toamna anului trecut, de când am început să plătim datoriile spitalului, nu mai există astfel de probleme. În acest moment pacienţii nu mai trebuie să cumpere nimic, înafara medicamentelor prescrise dinainte”, spune Ioan Cindrea.

Pacienţii însă se lovesc de aceleaşi probleme ca şi până anul trecut. „Am fost internată acum o săptămână la Cardiologie şi a trebuit să îmi cumpăr recipientele pentru sânge, pentru analize. Mi s-a spus că farmacia e închisă pentru că farmacistul este în concediu. Nu se poate aşa ceva”, povesteşte o pensionară ce a avut de-a face cu sistemul medical sibian.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine în continuare că astfel de situaţii nu se mai întâlnesc de când are în subordine spitalele sibiene, şi mai mult, ameninţă cu demiteri dacă pacienţii mai sunt trimişi la farmacie pe timpul internării. „Nu există aşa ceva. Şi dacă cineva s-a aflat în situaţia asta, să vină la mine, să iasă din anonimat, să dea o declaraţie scrisă, iar eu voi lua măsuri. Dacă se confirmă, vor pleca de la directorul spitalului, la şeful de secţie, oricine e vinovat”, spune Ioan Cindrea.

La finalul anului trecut datoriile Spitalului Judeţean erau de 11, 4 milioane de lei, dintre care 8,6 milioane pe programe naţionale de sănătate şi 2,75 de milioane către furnizori.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.