Doar jumătate dintre vizitatorii ASTRA plătesc bilet. Veti cum intră restul

0 160

Complexul Naţional Muzeal ASTRA cuprinde mai multe instituţii de cultură: Muzeul în aer liber, Muzeul Franz Binder, Muzeul Emil Sigerius şi Galeriile de Artă Populară. CNM ASTRA organizează Târgul Olarilor şi ASTRA FILM Fest.  Dintre toţi vizitatorii acestor evenimente şi ai muzeelor, doar jumătate au fost plătitori de bilete.

Acelaşi număr de vizitatori

Numărul vizitatorilor CNM ASTRA a fost aproximativ acelaşi în 2012 faţă de 2011, chiar cu o uşoară scădere. De vină a fost vremea ploioasă din Noaptea Muzeelor. Dacă în 2011, când a fost frumos, la muzeele sibiene au venit aproximativ 10.000 de vizitatori, anul trecut ploaia nu i-a lăsat să iasă din case decât pe aproximativ 3.000.

Astfel, în total, anul trecut, puţin peste 400.000 de turişti au vizitat muzeele ASTRA. Cei mai mulţi, adică 188.000 au fost în Muzeul în aer Liber.

Jumi-juma

Din cei 400.000 de vizitatori, puţin peste 210.000 au şi plătit bilet. Astfel, încasările CNM ASTRA au fost de aproape 1.400.000 de lei. Restul celor care au intrat gratuit la muzee au făcut-o în noaptea muzeelor, atunci când nu se percepe taxă de intrare sau au trecut pe la Târgul Olarilor sau ASTRA Film, acolo unde deasemena intrarea este liberă.

Tot mai mulţi tineri

Îmbucurător pentru reprezentanţii CNM este faptul că media de vârstă a celor care vin la muzeele ASTRA este tot mai scăzută. „Până acum programele muzeului în aer liber, de exemplu, erau axate pe vârsta de peste 50 de ani. De când s-a început implementarea  programelor diversificate, adresate şi tinerilor, media de vârstă a vizitatorilor a scăzut. Undeva la 30-35% dintre vizitatori au vârsta de până în 30 de ani”, spune Valeriu Olaru, directorul CNM ASTRA.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.