Încă un copil bolnav de gripă. Numărul virozelor a crescut

0 90

Săptămâna aceasta încă un copil a fost diagnisticat cu gripă. Băiatul are 11 ani şi este al treilea copil depistat cu gripă.

„Singura probă de secreţie rino-faringiană recoltată în săptămâna 8 a fost pozitivă cu virus gripal tip A, subtip H1 pandemic, la un băiat de 11 ani, din Sibiu, cu tratament la domiciliu şi evoluţie favorabilă”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.

Numărul virozelor a crescut semnificativ faţă de săptămâna anterioară, de la 2437 de cazuri la 3174 cazuri, adică o creştere de peste 30%.

Reguli simple

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor,  folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi in special, prin gripă.  De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.  În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.

Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.