Încă o săptămână s-a dus, iar sfârşitul de săptămână a bătut deja la uşă.  Unde ne relaxăm sau distrăm, după caz, week-end-ul acesta? Iată câteva propuneri.

Seara de vineri e numai bună pentru relaxare. După o săptămână de muncă merită văzută piesa „Les femmes du 6e étage”, la Teatrul Gong. Reprezentaţia începe la ora 19, este în limba franceză, dar are subtitrare în română. Unde mai pui că intrarea este liberă?

Dacă nu vă place franceza, dar vă convine ora, interesaţi-vă dacă mai sunt bilete la „Faust”, care se joacă de la ora 19 la Hala Balanţa. Un bilet costă 30 de lei, unul redus 20 de lei, iar spectacolul durează aproximativ 2 ore şi 10 minute. Nu este recomandat celor sub 16 ani.

Sâmbătă este o zi plină de evenimente. Dacă sunteţi studenţi, şi o fire sportivă, urcaţi la Arena Platoş, pentru că aici va avea loc cupa ULBS la schi.

Dacă vreţi doar să schiaţi, dar şi să vedeţi fete frumoase, tot  Arena Platos este locul ideal, pentru că de la ora 12 are loc concursul Miss Bikini, în care concurentele se vor întrece pe schiuri şi pe placă.

Dacă însă rămâneţi în oraş, nu vă veţi plictisi. Puteţi vizita mai multe expoziţii, cum e „Case vechi, design, şi ceva în plus”, în Sala Expo a Primăriei Sibiu.

Şi dacă tot sunteâi în zonă, intraţi şi la Palatul Brukenthal, ca să vedeţi expoziţia „Misterele guseli româneşti”. Dacă mai urcaţi un etaj aveţi ocazia să vedeţi femeile într-o altă ipostază: în cadrul expoziţiei „Personaje feminine în scene biblice”.

Dacă doriţi să faceţi cunoştinţă cu o parte din cultura Japoniei, mergeţi la Muzeul Franz Binder, în Piaţa Mică. Aici puteţi vedea fotografiile realizate de prof. Angela Hondru, adunate în cadrul expoziţiei „Matsuri” si “Kagura” Sarbatori si dansuri sacre in Japonia”.

Dacă preferaţi să vedeţi un film, la Cinema Arta este locul perfect. De la ora 14 rulează „Flight”, un film cu Denzel Washington şi Don Cheadle.

De la ora 18, la Cinemateca Astra vă puteţi delecta cu patru scurt metraje româneşti: “Chefu'”(2012), „Colivia” (2010), „Lord” (2009) şi „Valuri” (2007).

Week-end-ul francez continuă la Teatrul Gong, de la ora 19, cu spectacolul „Tout ce qui brille”. Şi, dacă nu aţi mai găsit bilete la Faust-ul de vineri seara, poate aveţi noroc la reprezentaţia de sâmbătă, de la ora 19, tot la Hala Balanţa.

Duminică este şi ea o zi plină de evenimente. Pot fi văzute toate expoziţiile care au fost deschise şi sâmbătă.

În plus, copiii au piesa lor de teatru de la Teatrul Gong. La ora 11 începe „Sarea-n bucate” de Petre Ispirescu. Spectacolul se adresează copiilor cu vârste între 7 şi 12 ani.

De la ora 14 la Cinema Arta rulează din nou „Flight”.

La ora 19 încep două evenimente : la Sala Studio a Casei de Cultură a Sindicatelor se joacă „O femeie singură” după un text de Dario Fo şi Dranca Rame. Spetacolul durează 50 de minute şi un bilet costă 10 lei şi 5 lei cu reducere. La Teatrul Gong poate fi văzută o altă piesă franceză „Une pièce montée”. Piesa este subtitrată în engleză, iar intrarea este liberă.

 

Ultima oră

Comentariul meu