De ziua ei, Apa şi-a făcut noi prieteni la Sibiu

0 105

Peste 600 de copii au devenit „Prieteni ai apei” pe 22 martie, dată la care, la nivel mondial, se sărbătoreşte Ziua Apei. „Apă Canal” Sibiu şi-a deschis larg porţile în faţa celor mai talentaţi copii, ce au omagiat „lichidul vital” prin culoare, poezie şi cântec.

Expoziţia organizată la sediul „Apă Canal” reuneşte peste 200 de creaţii artistice în care copii cu vârste cuprinse între 4 – 14 ani au surprins importanţa pe care apa o joacă în viaţa de zi cu zi.

Au fost invitaţi să participe la premiere autorii celor mai reuşite lucrări, eforturile fiindu-le răsplătite cu câte un  puzzle, „Drumul apei”, joc ce surprinde parcursul pe care apa îl face din natură în casele oamenilor şi, apoi, din nou în natură.

Ediţia din acest an a „Prietenilor apei” are un caracter special, aniversându-se 5 ani de existenţă a proiectului educaţional pe care „Apă Canal” Sibiu l-a iniţiat în parteneriat cu firma germană Wilo.

La ceas aniversar, iniţiatorii proiectului, oferă Trofee de excelenţă unor instituţii sibiene de învăţământ cu aport constant în susţinerea şi promovarea educaţiei tinerei generaţii privind resursele de apă: Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu, Grădiniţa nr. 15 , Şcoala gimnazială „Nicolae Iorga” , Şcoala generală nr. 13 , Liceul de Artă şi Liceul „Onisifor Ghibu”.

Cupe sunt oferite şi Şcolii Speciale nr. 2, Şcolilor generale nr. 8, 10, 18 şi 25, precum şi Colegiului Naţional „Octavian Goga”.

„Prietenii apei” a devenit cel mai amplu proiect educaţional desfăşurat de un operator de servicii apă-canal din România, peste 6.000 de copii participând la diverse concursuri şi vizite organizate, ce au ca scop adoptarea unui comportament adecvat faţă de resursele de apă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.