Datorita lui Johannis Luca ramane director al Muzeului Brukenthal. Vezi ce a facut primarul

0 150

Situatia financiara a Muzeului Brukenthal a ajuns subiect de discutie politica, desi Sabin Luca, managerul Muzeului, spunea ca nu se cade acest lucru. „Nu o sa cer nimanui, nici primarului, sa se implice in vreun fel in acest subiect, pentru ca nu este de natura politica. Chiar daca fac si eu parte dintr-un partid(Partidul National Liberal), aceste probleme nu sunt politice, deci nu cred ca trebuie rezolvate asa”, declara luni Sabin Luca.

Intre timp insa se pare ca tot politica a rezolvat problema. Desi Muzeul Brukenthal nu se afla sub „jurisdictia” sa, primarul Klaus Johannis s-a simtit dator sa intervina. Din calitatea de prim vicepresedinte al Partidului National Liberal, Klaus Johannis a discutat atat cu Ministrul Culturii, Daniel Barbu, si el membru PNL, care in urma dezvaluitilor facute de Sabin Luca i-a cerut acestuia demisia. „Am discutat si cu domnul ministru, si cu domnul Sabin Luca. Lucrurile s-au linistit. Ministrul nu ii va mai cere demisia, iar Sabin Luca nu va mia face declaratii pripite. Pentru ca daca mai astepta o zi, ar fi vazut ca s-au suplimentat fondurile pentru Muzeu”, a declarat K;laus Johannis.

Primarul Sibiului a spus ca s-a simtit dator sa intervina, mai ales pentru ca era vorba despre un conflict intre doi colegi de partid. „A fost o lipsa de comunicare acolo. Tocmai pentru ca a fost vorba despre colegi din PNL am considerat ca e ceva in neregula acolo si ca trebuie sa intervin sa intermediez situatia”, si-a explicat Klaus Johannis actiunea.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.