În cursul zilei de ieri, proprietarii a două autoturisme au sesizat Poliţia Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, persoane necunoscute au pătruns în autoturismele proprietate personală, fiindu-le sustrase diferite bunuri (baterie, alternator auto, radio cd). Furturile s-au produs în timp ce maşinile se aflau parcate.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu efectuează verificări în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victimă a hoţilor din autoturisme, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă:

Să nu parcaţi la întâmplare. Căutaţi un loc bine iluminat, supravegheat  şi  suficient frecventat.

Nu lăsaţi niciodată motorul pornit şi autoturismul nesupravegheat şi deschis când îl părăsiţi, chiar şi pentru câteva momente ( pentru a verifica o pană de cauciuc, pentru a plăti la benzinărie etc.).

Nu lăsaţi în maşină bunuri, aparatura electronică, bani, cărţi de credit, ordine de plată, etc. Obiceiul de a încuia în torpedo bani, atrage, de regulă, atenţia.

Răsuciţi bine cheia în contact şi blocaţi volanul, până se înţepeneşte.

Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord.

Montaţi un sistem de alarmă antifurt sau un sistem de poziţionare globală (GPS).

Nu uitaţi geamul, portbagajul sau portiera deschisă când părăsiţi autoturismul.

Nu lăsaţi în maşină actul de înmatriculare al autoturismului şi nu împrumutaţi maşina persoanelor în care nu aveţi deplină încredere.

Montaţi un întrerupător electric general într-un loc ascuns care să nu permită pornirea autoturismului.

Verificaţi dacă sistemul de închidere a uşilor funcţionează bine.

Păstraţi separat cheile locuinţei de cheile maşinii. Riscaţi să vă pierdeţi atât maşina cât şi lucrurile din casă.

Dacă v-a dispărut buşonul rezervorului de combustibil, schimbaţi toate încuietorile   (poate fi folosit pentru  confecţionarea unei dubluri).

Păstraţi într-un loc sigur, un bilet cu datele maşinii. În caz de furt veţi putea dovedi cu uşurinţă că maşina vă aparţine.

Cu toţii ştim că asigurarea CASCO este opţională dar şi foarte necesară – asigurându-vă maşina contra furtului, vă asiguraţi liniştea

Comentariul meu

Lasă un răspuns