Senatorul Ilieșiu ia și el poziție împotriva mutării Romgaz și Transgaz la București. Vezi ce are de spus

Senatorul PNL de Sibiu, Sorin Ilieșiu,  ia modelul deputatului Ovidiu Ganț și își spune public părerea despre posibila mutrae a Romgaz și Transgaz de la Mediaș la București. Citește mai jos declarația integrală a senatorului:

”Având în vedere protestele legitime din aceste zile ale miilor de cetățeni ai municipiului Mediaș din județul Sibiu, fac apel la domnul prim-ministru Victor Ponta să-i solicite domnului ministru delegat pentru Energie Constantin Niţă să declare public că renunță să înființeze în București sedii secundare sau principale ale companiilor naţionale de gaz din Mediaș, Romgaz şi Transgaz. Dincolo de conectarea la absurd a principiilor regionalizării și descentralizării (prin centralizare), mutarea sau înființarea unor asemenea sedii în București ar duce la diminuarea gravă a bunăstării locuitorilor județului Sibiu și la subminarea șanselor Sibiului de a deveni capitală regională. De altfel, domnul ministru Constantin Niţă s-a exprimat public în calitate de președinte PSD-Brașov împotriva ideii ca Sibiul să devină capitala regiunii de centru. Ar fi imoral ca dânsul să acționeze în acest sens din postura de membru al Guvernului.
În situația în care domnul ministru Constantin Niţă va refuza să facă declarația solicitată mai sus, luni 14 aprilie a.c. voi cere de la tribuna Senatului demiterea acestuia din guvern, în acceași zi în care domnul deputat Mircea Cazan, copreşedintele USL Sibiu, va cere același lucru de la tribuna Camerei Deputaților conform recentei declarații a domniei sale.”

declaratie sorin iliesiumuatre romgaz si transgazproteste mediasromgaztransgaz
Comentarii (0)
Comentează