Cele mai expresive fotografii ale Focus Sibiu, expuse în întreg orașul

0 76

2007. 2009. 2010. 2011. 2012. Cinci ani în care Silvana Armat și Sebastian Marcovici au redefinit fotografia de presă prin cea mai mare expoziție de fotografie de presă din România, Focus Sibiu.

Conceptul Focus a pornit în anul 2007. Silvana Armat a reunit într-o expoziție de fotografie de presă peste 100 din cele mai expresive cadre din anul Capitalei Culturale Europene. Doi ani mai târziu, Sebastian Marcovici intră în echipa Focus iar expoziția crește în vizibilitate. Fiind primul an în care alegerile prezidențiale au avut loc separat față de cele parlamentare, expoziția a avut ca tematică centrală tumultul politic al unui an electoral. Evenimentele anului 2010 au produs cea mai complexă expoziție de până acum. Tumultul social creat de instalarea crizei economice a dus la mișcări ample de stradă, mitingurile, marșurile de protest creând imagini extrem de puternice și, în același timp, emoționale.

În anul 2011, sportul sibian a avut prim-planul expoziției. Promovarea echipei Voința în primul eșalon al fotbalului românesc, Raliul Sibiului, Red Bull Romaniacs, performanțele echipei de baschet CSU Sibiu au dus la un „fir roșu” expozițional cu tentă sportivă. Însă fotografia vedetă a fost cea realizată de Sebastian Marcovici la ceremonia de canonizare a Mitropolitului Andrei Șaguna, când președintele României, Traian Băsescu, a fost surprins înconjurat de un sobor de preoți.

Cele mai expresive fotografii ale celor cinci ani de Focus Sibiu sunt expuse în întreg orașul într-o manieră aparte, pe panouri publicitare.

30 de asemenea fotografii vor putea fi văzute în următoarele luni în toate cartierele Sibiului. „Timp de cinci ani am expus aceste fotografii doar în curtea interioară a Primăriei municipiului Sibiu. A venit timpul să le ducem spre toți sibienii, spre toți cei care iau parte la evenimentele pe care noi le imortalizăm prin obiectivul aparatului. E expoziția orașului și întreg orașul merită să vadă cele mai bune fotografii realizate de-a lungul acestor ani”, spune Sebastian Marcovici. Cei cinci ani de Focus Sibiu vor fi dublați de expoziția anului 2012. Între 16 mai și 9 iunie, în curtea interioară a Primăriei municipiului Sibiu, Sebastian Marcovici expune peste 100 din cele mai bune fotografii realizate de-a lungul anului trecut.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.