VIDEO A cincea expoziție Focus Sibiu s-a vernisat la Primăria Sibiu

0 98

Personalități importante ale orașului Sibiu, jurnaliști și oameni de afaceri au participat aseară la vernisajul celei de-a cincea expoziții Focus Sibiu.  100 de fotografii sunt expuse pe pe un nou sistem expozițional iluminat din interior. Focus Sibiu este deschisă publicului și în Noaptea Muzeelor.

Sebastian Marcovici a vernisat aseară cea de-a cincea ediție a expoziției de fotografie de presă Focus Sibiu. Zeci de personalități locale, oameni de afaceri sau jurnaliști au văzut în premieră cele mai expresive fotografii realizate de Sebastian în anul precedent precum și noul sistem expozițional construit de Asociația Focus Sibiu și donat Primăriei Municipiului Sibiu. „Mă bucur că sunteți lângă noi la această ediție aniversară. Este o mare diferență între expozițiile de anii trecuți și aceasta. Prin aceste panouri sperăm că am reușit să scoatem cât de mult se poate în evidență fotografia”, a spus Sebastian Marcovici în deschiderea vernisajului.

Prezent la vernisaj, primarul Sibiului, Klaus Johannis, a apreciat noua modalitate de expunere a fotografiilor ce formează această expoziție. „Sunt foarte bucuros că am ajuns la această ediție și sunt foarte bucuros că și de această dată avem fotografii excepționale. Este realmente un câştig pentru Sibiu că avem un fotograf care se ocupă de un lucru care nu este de obicei în zona fotografilor artişti: să facă artă dintr-o fotografie de jurnalism. Interesul a fost comun să prezentăm fotografiile într-un mod atractiv. Anul trecut s-a reușit deja ceva mai deosebit. Anul acesta s-a ajuns la o modalitate foarte profi de a expune aceste fotografii și sunt foarte mulțumit că aceste panouri rămân la noi”, a declarat Klaus Johannis. Cele 12 panouri sunt iluminate din interior și au înălțimea de doi metri.

Expoziția Focus Sibiu poate fi vizitată în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu de luni până joi între orele 8 și 16 și vineri între orele 8 și 13:30. În premieră, expoziția de fotografie de presă realizată de Sebastian Marcovici va putea fi vizitată și de Noaptea Muzeelor. Sâmbătă, 18 mai, curtea interioară a Primăriei Sibiu va fi deschisă publicului între orele 21 și 03. Cele 100 de fotografii sunt o retrospectivă a evenimentelor culturale, sportive și sociale ce au avut loc în anul 2012. „Ne-am dorit extrem de mult ca expoziția să poată fi vizitată și în Noaptea Muzeelor pentru a pune în valoare și mai bine în evidență noul sistem expozițional”, spune Sebastian Marcovici.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.