ULBS acordă titlul de Doctor Honoris Causa academicianului Eugen Simion

0 101

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va acorda titlul de Doctor Honoris Causa dlui acad. prof. univ. dr. Eugen Simion. Ceremonia va avea loc vineri, 21 iunie, de la ora 12:00, în Aula Magna din Str. Lucian Blaga Nr. 2.

Născut pe 25 mai 1933 la Chiojdeanca (jud. Prahova), Eugen Simion este unul dintre numele cele mai reprezentative ale criticii, istoriei și teoriei literare românești din ultima jumătate de secol, precum și o personalitate de renume internațional.

Până în prezent a publicat peste 30 de volume (studii de sinteză, monografii, eseuri, jurnale, dialoguri), printre care seria Scriitori români de azi (4 vol., 1974-1989), Dimineața poeților (1980), Întoarcerea autorului (1981) și Ficțiunea jurnalului intim (3 vol., 2001). Scrierile sale au fost traduse în S.U.A., Franța, Germania și Ungaria.

În perioada 1998-2006 a fost președinte al Academiei Române, iar în prezent este președintele Secției de Filologie și Literatură din cadrul aceluiași for științific și director al Institutului de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu”. Este, de asemenea, membru al academiilor de științe din Franța, Danemarca și Grecia.

În ultimul deceniu, Eugen Simion a coordonat o serie de proiecte de cercetare fundamentală, printre care Dicționarul general al literaturii române (7 vol., 2004-2009), Cronologia vieții literare românești. Perioada postbelică (10 vol., 2010-2012) și colecția „Opere fundamentale”, care cuprinde scrierile celor mai importanți autori din istoria literaturii române.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.