VIDEO Primarul Iohannis, acuzat de conflict de interese administrativ și penal de ANI: Sunt în perfectă legalitate. Este un exces de zel

1 126

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este acuzat de conflict de interese în materie administrativă și penală de către Agenția Națională de Integritate.

Prim-vicepreședintele PNL a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Municipiului Sibiu și S.C. Tipografia Honterus S.R.L., societate comercială deținută de Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), formațiune politică în care Iohannis a deținut funcția de președinte în perioada 2002 – 2013.

Contractul prevedea servicii de informare și publicitate în vederea implementării Proiectului (cod SMIS: 4915) finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Programul Operațional: Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013 (POS CCE), Axa Prioritară 3 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru sectoarele privat și public”, arată comunicatul ANI.

De asemenea, Iohannis a aprobat, în perioada ianuarie – iunie 2011, un număr de trei facturi fiscale în vederea efectuării plăților către tipografia în cauză.

Pe numele primarului din Sibiu mai există un raport ANI privind starea sa de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010, şi la SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

”Este o interpretare excesivă a legislației. Sigur că am fost președinte al Forumului, dar nu am fost nici măcar reprezentant în AGA la societatea Honterus, nici măcar membru în AGA și ca și președinte al Forumului, am avut cu totul alte atribuții decât a mă ocupa de Honterus. Ca și primar, am semnat actele în baza unor documente care au rezultat din licitații publice. Conflictul de interese ar fi putut să apară în măsura în care aș fi putut să am un beneficiu din acest contract. Nici nu poate fi vorba de așa ceva. Nu am fost în niciun fel implicat în activitatea societății Honterus”, a comentat, joi, Iohannis, imediat după publicarea raportului.


Acesta a insistat să spună că nu pledează în niciun fel, fiind în perfectă legalitate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. dan scrie

    yeah let’s change the law so my political party can get some printingcontracts, you fucking German crook

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.