acciident dn1 sibiu

Noapte fatală pentru o familie din Dâmbovița. Mașina în care se aflau a fost lovită puternic de un TIR în localitatea sibiană Apoldu de Sus. Șoferul de 44 de ani și fiica acestuia în vârstă de numai 13 ani, au murit pe loc, iar soția conducătorului auto și băiatul cel mare au ajuns în stare gravă la spitalul județean din Sibiu.

Tragedia a avut loc în această noapte. Un TIR care mergea dinspre Sibiu spre Alba, a derapat, iar șoferul din Argeș a pierdut controlul directiei de mers din cauza carosabilului umed si la coborarea unei pante. Bolidul a intrat pe contrasens unde a lovit frontal mașina în care se afla familia din Dâmbovița. TIR-ul a proiectat mașina familiei care se întorcea din concediu direct într-o râpă de pe marginea drumului, iar apoi a tampont un alt TIR, dar din fericire șoferul acestuia din urmă a scăpat cu viață.

”Am văzut în faţa mea, la 50 de metri, că un coleg de-al meu cu TIR-ul,  cobora, a derapat, s-a făcut briceag şi cobora târâş. Pe banda a doua de urcare era o maşină mică şi urca. Am văzut impactul, l-a luat din plin, dup-aia nu l-am mai văzut. Şi venea spre mine. Am putut să evit în ultima clipă să trag un pic stânga, că altfel eram şi eu mort…”, a spus Costel Totpal, sofer implicat in accident.

Trafic blocat timp de două ore

Politistii sibieni s-au crucit când au văzut ce s-a întâmplat pe DN1. Câteva echipaje au făcut cercetări preț de două ore  pentru a pentru a stabili cum a ajuns TIR-ul pe contrasens.

”Acest accident deosebit de grav soldat cu decesul a doua persoane si ranirea grava a altor doua s-a produs pe DN 1 la km 336, in afara  localitatii Apoldu de Sus. din primele cercetari coroborate cu declaratia unui conducator implicat In acest eveniment se pare ca cauza producerii este viteza neadaptat la conditiile de drum. Vom efectua cercetari pentru a stabili cu exactitate toate imprejurarile”, a explicat comisar sef Alin Pahontu, sef Serviciu Rutier Sibiu.

Mama și fiul în stare gravă la spital

Medicii de la SMURD nu au mai putut face nimic pentru șoferul din Dâmbovița și fetița cea mică a acestuia. Mama de 43 de ani si fiul ei de 18 ani, raniti in accident sunt acum in grija medicilor, care fac eforturi sa ii mentina in viata. Starea lor este grava.

”Din accident au provenit doua persoane, o femeie de 43 de ani cu soc hemoragic, cu ruptura de splina care a fost internata in sectia de Chirurgie 1 si un tanar, baiat, in jur de 18 ani, cu traumatism cranio-cerebral intrenat in sectia de Neurochirurgie cu o stare comatoasa”, a explicat Ovidiu Coca, medic UPU Sibiu.


Din cauza acestui accident grav, drumul national 1 a fost blocat timp de aproape doua ore intre Sibiu si Alba, iar coloanele de masini s-au intins pe cativa kilometri pe ambele sensuri de mers.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

5 Commentarii

Comentariu