Ora de Sibiu
Știri in direct

Marginimea Sibiului a ajuns in inima Bucurestiului

65

O expozitie dedicata Marginimii Sibiului s-a deschis marti, la Sala Acvariu a Muzeului National al Taranului Roman (MNTR).

Expozitia, care ilustreaza trecutul si prezentul zonei Marginimii Sibiului, punand in valoare traditii si aspecte mai putin cunoscute, prin expunerea a 200 de fotografii inedite, coincide cu inaugurarea de catre institutia muzeala si Asociatia Swiss WebAcademy a unui portal web dedicat regiunii.

"Este o expozitie dedicata unei zone matrice pentru noi romanii, Marginimea Sibiului", a spus directorul general al MNTR, Virgil Stefan Nitulescu, evidentiind efortul realizat de familia dr. Laurent si Daniela Chrzanovski, initiatorul proiectului.

La randul sau, arheologul Laurent Chrzanovski si-a exprimat speranta ca acest proiect sa se maturizeze, zona Marginimii reprezentand un adevarat tezaur moral si etnografic, care va fi promovat la nivel national si international.

"Paradoxal, Marginimea a fost foarte mult cercetata de catre arheologi si etnologi inainte de 1989, dar care, uitata un timp, se relanseaza acum, zona devenind, din ce in ce, una tot mai urbanizata", a spus dr. Chrzanovski.

Daniela Chrzanovski, directorul Asociatiei Swiss WebAcademy, a afirmat ca "prin punerea noilor tehnologii in slujba civilizatiei", "portalul lansat marti incearca sa creioneze o imagine profunda si completa a Marginimii Sibiului": istorie, traditii, mestesuguri, port popular, gastronomie, turism.

Ea a marturisit ca "in Marginime

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

    

Primește titlurile instant

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...