În Muzeul în aer liber va fi ridicată o construcţie de aproape 3 milioane de euro, la intrarea principală

0 72

Muzeul Civilizaţiei Transilvane va beneficia de un sediu nou, modern, construit în cadrul unui proiect pe fonduri norvegiene, la intrarea principală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pentru care se vor cheltui aproape 3 milioane de euro, a anunţat marţi, 27 august, directorul Complexului Naţional Muzeal ASTRA (CNMA) Sibiu, Valeriu Olaru (foto stânga, alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţen Sibiu, Marcel Luca).

Construcţia va fi ridicată în cadrul proiectului „Patrimoniu deschis. Creşterea accesibilităţii publicului la valorile multi-etnice din patrimoniul Muzeului ASTRA”. Valoarea totală a proiectului este de 3.500.054 euro şi are ca termen de finalizare luna aprilie 2016.

Suprafaţa construcţiei va fi de 2.300 mp. Valeriu Olaru a precizat că noua clădire va fi ridicată pe locul celei existente în prezent la intrarea principală. Pe perioada lucrărilor, va fi afectată parcarea şi se va face o intrare colaterală pentru public.

De asemenea, a precizat acesta, după finalizarea construcţiei, accesul către obiectivele de vizitare se va face prin clădire.

Lucrările vor începe anul viitor, între timp desfăşurându-se licitaţia pentru proiecţie şi execuţie.

Proiectul are în vedere un program cultural complex şi include un parteneriat cu Museum of South Trondelag din Trondheim, Norvegia.

Directorul CNMA, Valeriu Olaru, a declarat că monumentele

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

facebook  twitter  gplus

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...