premii de 1.800 euro la sibiu sands în weekend în piaţa mică

20 de echipe din Oradea, Cluj, Craiova, Constanța, București, Arad și Sibiu participă în acest week-end la Sibiu Sands, primul turneu de beach volley organizat în Sibiu. Evenimentul este o competiție deschisă atât sportivilor profesioniști cât și celor amatori, la turneu participând atât echipe de fete cât și de băieți. Locurile disponibile în turneu au fost epuizate la doar o săptămână de la deschiderea înscrierilor.

 

Competiția se va desfășura zilnic, în perioada 30 august – 1 septembrie, pe terenul amenajat în centrul istoric al orașului, în Piața Mică. Primele patru echipe de la fiecare categorie vor fi premiate în bani, fondul de premiere al turneului fiind de 1.800 EURO.

 

La cea mai disputată categorie, OPEN masculin, 10 de echipe vor lupta pentru marele premiu pus în joc la acest turneu, suma de 800  EUR. A doua echipă clasată va primi 400 EUR, a treia 300 EUR și ultima 200 EUR.

 

La categoria MIXT, unde participă echipe doar echipe de amatori, vor fi acordate premii însumând 1.300 RON după cum urmează: locul unu primește 700 RON, locul doi 300 RON, locul trei suma de 200 RON și locul patru 100 RON. În plus, câștigătorii de la clasa MIXT vor primi vouchere constând în abonamente la o sală de fitness din Sibiu.

 

Modul de desfășurare al competiției:

 

Echipele vor juca după regulile Federației Internaționale de Volei, într-un sistem eliminatoriu. Echipa care câștigă înaintează în clasament, echipa care pierde mai are șansa unui ultim meci. Daca il pierde, iese din competiție, dacă îl câștigă, înaintează pe tabelul competițional. În final vor rămâne doar patru echipe care vor juca finala mare și finala mică.

 

Ce este voleiul pe plajă?

 

Voleiul pe plajă așa cum se joacă astăzi, a fost creat în 1920 în Santa Monica, California. Se crede că a apărut prima dată pe plajele din Hawaii, fiind apoi popularizat în Europa de către expedițiile americane.

 

Forma actuală și oficială este cu două echipe a câte doi jucători. Se joacă desculț, numai pe nisip, implică o minge specială și un fileu care desparte terenul de joc. Voleiul pe plajă este în continuă expansiune din punct de vedere al investițiilor financiare, al audienței de spectatori și telespectatori și nu în ultimul rând al spectaculozității.

 

Este sport olimpic din 1996. La Olimpiada de la Londra din anul 2012 au participat 480.000 de spectatori, cu o medie de aproximativ 10 – 12.000 de spectatori/meci. Terenurile au fost amenajate in centrul Londrei.

 

Clubul select al orașelor care găzduiesc astfel de competiții: Shanghai (China), Corrientes (Argentina), Haga (Olanda), Roma (Italia), Berlin (Germania), Moscova (Rusia), Mazury (Polonia), Sao Paulo (Brazilia). În peste jumătate din orașele incluse în circuitul mondial de beach volley, terenurile sunt amenajate de la zero, într-o zonă centrală, pentru a atrage cât mai mulți spectatori.

 

În România se desfășoară un campionat foarte puternic de volei pe plajă masculin.

 

SIBIU SANDS este un eveniment organizat de Asociația Eco Sport Team,

Ultima oră

Comentariul meu