peste 600 de sancţiuni aplicate şi 25 de permise de conducere suspendate la sibiu

Peste 600 de participanţi la traficul rutier care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice au fost sancţionaţi de poliţişti, în perioada 23 – 25 august a.c.. Dintre aceştia, 402 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea vitezei legale, 10 pentru depăşiri neregulamentare şi 235 pentru alte abateri.

În perioada 23 – 25 august a.c., la nivelul judeţului Sibiu, sub coordonarea Poliţiei Române, s-a desfăşurat o acţiune pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Acţiunea face parte din calendarul campaniei preventive „SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

În perioada menţionată, poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică au acţionat la nivelul judeţului Sibiu, pe toate tronsoanele de drum naţional şi judeţean, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, în principal a celor care depăşesc limita legală de viteză.
Acţiunea s-a soldat cu constatarea a 8 de infracţiuni, toate la regimul circulaţiei rutiere.
De asemenea, au fost aplicate 637 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 72.672 de lei, din care 402 pentru viteză peste limita legală.
Totodată, poliţiştii au reţinut 25 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre care 8 pentru viteză, 10 pentru depăşire neregulamentară şi 2 pentru consum de alcool.
Totodată, poliţiştii au retras 4 de certificate de înmatriculare

Ultima oră

Comentariul meu