Inspectoratul Teritorial de Munca Sibiu a desfasurat in perioada 21-22 august Campania nationala privind identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata la agentii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor.

In urma controalelor efectuate la 19 operatori economici cu activitati in domeniul constructiilor, Pentru neconformitatile constatate in timpul controalelor efectuate, inspectorii au dispus masuri de remediere si au aplicat 47 de sanctiuni contraventionale, dintre care 6 amenzi in valoare de 14.800 lei si 41 avertismente.

`Pentru un operator economic, care a primit la munca 6 lucratori fara a le incheia contracte individuale de munca, fapt ce constituie infractiune, a fost intocmita propunerea de cercetare penala`, spun inspectorii ITM SIbiu.

Cele mai frecvente deficiente sanctionate de catre inspectorii de munca, au fost lips contractului individual de munca la angajare, nepastrarea la sediul angajatorului a registrului de evidenta a salariatilor, netransmiterea in termen a modificarilor in registrul general de evidenta al salariatilor in format electronic (REVISAL) si neacordarea repausului saptamanal.

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

facebook  twitter  gplus

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns