regiunea sibiu

Liderii social-democraţi au discutat vineri, la şedinţa BPN al PSD, despre varianta împărţirii ţării în zece regiuni, în această arhitectură urmând ca Sibiu şi Braşov să fie regiuni separate.

“Varianta cu zece regiuni este cea discutată în PSD. Dar trebuie să o discutăm şi în USL. Ca să fiu sincer, am tatonat puţin lucrurile la nivelul USL. Eu vreau să discutăm şi cu UDMR, şi cu PPDD, şi cu PDL, cu toate forţele din opoziţie, pentru că proiectul regionalizării nu este un proiect doar al USL , e un proiect al României şi sunt dispus să mă aşez la masă cu absolut toată lumea”, a spus Ponta.

Ponta a precizat că s-a decis ca prin modificarea Legii 315/1998 privind regiunile de dezvoltare să se treacă practic la descentralizare şi să se transmită către regiuni cât mai multe dintre atribuţiile Guvernului.

“Am decis să discutăm în USL, în grupuri parlamentare, în Guvern ca prin modificarea Legii 315/1998, privind regiunile de dezvoltare, să trecem practic la descentralizare şi să transmitem către regiuni cât mai multe dintre atribuţiile Guvernului, în aşa fel încât să facem un serviciu pentru cetăţeanul român mai simplu, mai aproiat de el, nu toată lumea să vină la Bucureşti şi să pregătim mult mai bine decât a fost în trecut absorbţia fondurilor europene pentru 2014 -2020”, a spus Ponta.

De asemenea, social-democraţii au optat şi pentru convocarea referendumului de revizuire a Constituţiei odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituţional prin revizuirea Legii fundamentale.

“Unul din punctele cele mai importante le-am discutat şi ieri (joi, n.r.) în cadrul unui BPN informal, doar cu vicepreşedinţii. Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, în a forma practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituţional”, a spus Ponta.

Premierul a spus că proiectul cel mai important din această toamnă este declanşarea efectivă a descentralizării.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu

 1. KQQ • 2 zile în urmă −
  Ideea nu e rea, dar a amesteca nume de localităţi şi regiuni istorice cu nume de puncte cardinale dă naştere la un ghiveci care nu e de dorit. Deci

  -Regiunea Braşov ar trebui să se numească, în continuare, “Centru” sau să devină “Centru-Est”. Depinde în ce măsură e adevărată treaba că centrul geografic al ţării e lângă Agnita. Axa longitudinală Beba Veche-Sulina are, însă, mijlocul lângă Făgăraş

  -Regiunea Sibiu să devină “Centru-Vest”

  -Regiunea Dobrogea să fie “Sud-Est”

  -Judeţele rămase din fosta regiune Sud-Est să constituie regiunea “Est”